Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Άρχισε το κυνήγι του παρεμπορίου – πιάστηκαν στα πράσα δύο άτομα με μεγάλη γκάμα απομιμήσεων


Β. Κυπριανίδης: «σταματήστε να αγοράζεται για να εξαλειφθεί το παρεμπόριο»
Δυο αλλοδαποί μικροπωλητές πακιστανικής καταγωγής πιάστηκαν στα δίχτυα του κλιμακίου ελέγχου του παρεμπορίου, το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Υψηλάντη στην Κομοτηνή, όπου προσπαθούσαν να πουλήσουν την πραμάτεια τους από «μαϊμούδες» στο κοινό της Κομοτηνής. Η συντονισμένη επιχείρηση έγινε μεταξύ των αντρών της δημοτικής αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ. 
Στην κατοχή τους βρέθηκε μια μεγάλη γκάμα από μικροαντικείμενα και αξεσουάρ, φυσικά όλα τους απομιμήσεις. Μεταξύ αυτών αθλητικά παπούτσια, ξυριστικές μηχανές, ρολόγια τοίχου και χειρός, ραδιοκασετόφωνα, φακοί, κομπιουτεράκια, χαρτοκόπτες, ψαλίδια, αναπτήρες, μπρελόκ, κλειδαριές, στυλό, πορτοφόλια, φορτιστές, μπαταρίες, κομπολόγια, ζώνες κ.α. Ήταν αντικείμενα, που σκόπευαν να τα διοχετεύσουν στο κοινό της Κομοτηνής, διαθέτοντάς τα φυσικά σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά αφενός πλήττοντας με τον τρόπο αυτό τους νόμιμους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου της πόλης μας και αφετέρου βλάπτοντας την εθνική οικονομία αφού αυτά τα προϊόντα δεν φορολογούνται.
   Οι επαγγελματίες σε επίπεδο περιφέρειας, εδώ και καιρό έχουν τοποθετήσει το ζήτημα της πάταξης του παραεμπορίου στην κορυφή της λίστας με τα αιτήματα προς τις αρμόδιες αρχές. Γιατί όσο οι ίδιοι καθημερινά δίνουν μάχη για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, βλέπουν τους μικροπωλητές να κάνουν «χρυσές δουλειές» με τα προϊόντα «μαϊμούδες» και μη πληρώνοντας ούτε ένα ευρώ για φόρους, ΟΑΕΕ και ενοίκια.
   Τα αντικείμενα που έφεραν πάνω τους οι μικροπωλητές κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία και, αφού έγινε η καταγραφή τους, οδηγήθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας για να καταστραφούν, όπως προβλέπει ο νόμος. Για τους παράνομους μικροπωλητές πάντως η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει ποινική δίωξη, παρά μόνο την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 1.000 ευρώ.
   Για  το θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Βασίλης Κυπριανίδης προτείνοντας λύση για το φαινόμενο αυτό υπογράμμισε ότι «το φαινόμενο του παρεμπορίου θα εξαλειφθεί με την μη αγορά των προϊόντων από τον κόσμο, μέχρι στιγμής σε αυτούς βρίσκουν έδαφος. Ας μην ενθαρρύνουμε αυτές τις αγοραπωλησίες, είναι εις βάρος όλων, καθώς τα προϊόντα αυτά πωλούνται από λαθρομετανάστες σε πολλές περιπτώσεις, είναι απομιμήσεις και δεν έχουν καμία φορολογία, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο, την οικονομία του κράτους και την δική μας φορολογία που αυξάνεται, εξαιτίας της διαφυγής αυτών. Ας μην ενθαρρύνουμε αυτού του είδους της αγοραπωλησίες γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο».
Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για την πάταξη του παρεμπορίου» δήλωσε ο κ. Κυπριανίδης που ανέφερε ότι «έχουν δημιουργηθεί όλοι οι μηχανισμοί, αν και με μεγάλη καθυστέρηση». 
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου