Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απάντηση Μαγαλιού στον Πεταλωτή

   Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή, μεταξύ του προέδρου του εργατικού κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελή Μαγαλιού και του Υφυπουργού δικαιοσύνης και βουλευτή Ροδόπης Γιώργου Πεταλωτή, δίνει η απάντηση που έστειλε με δελτίο τύπου ο κ. Μαγαλίος.  Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας κατά της νέας δανειακής σύμβασης, συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ νομού Ροδόπης εισέβαλλαν στο κτίριο της Περιφέρειας, όπου βρισκόταν ο κ. Πεταλωτής και συμμετείχε σε σύσκεψη για τις πλημμύρες. Κατά την συζήτηση, οι τόνοι δεν άργησαν να ανεβούν, μεταξύ του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου. Μεταξύ άλλων ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για εργατοπατέρες, που έχουν συνευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας, ενώ μιλώντας προσωπικά για τον κ. Μαγαλιό, τόνισε ότι «έχει ξεχάσει τι δουλειά κάνει». Οι συνδικαλιστές τότε παρά την πρόταση του κ. Πεταλωτή να συναντηθούν αργότερα και να συζητήσουν, αποχώρησαν. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, την εβδομάδα που μας πέρασε έστειλε με δελτίο τύπου την απάντηση του σε αιχμηρό ύφος, χαρακτηρίζοντας μεν άδικη την επίθεση του κ. Πεταλωτή, και καταλογίζοντάς του μεταξύ άλλων ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, επειδή έχει χάσει «τη μπάλα».

Αναλυτικά η απάντηση προς τον κ. Πεταλωτή:

«Απαντούμε στην άδικη και χωρίς λόγο επίθεση που δεχτήκαμε από τον Βουλευτή Νομού Ροδόπης κ. Πεταλωτή.
Μετά από Συνέλευση και Συγκεντρώσεις Σωματείων και Εργαζομένων εξουσιοδοτήθηκε το Προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής να μεταφέρει στους Βουλευτές του Νομού επιστολές με αίτημα να μην ψηφιστούν τα εργασιακά θέματα του Μνημονίου.

Στις 10/02/2012 πήγαμε στα γραφεία των κ.κ. Στυλιανίδη, Χατζηοσμάν και Πεταλωτή και παραδώσαμε τις επιστολές. Το γραφείο του κ. Πεταλωτή μας ενημερώσανε ότι ο κ. Πεταλωτής βρίσκεται στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. σε σύσκεψη με παράγοντες για τις πλημμύρες στον Έβρο.
Θεωρήσουμε σκόπιμο να μεταβούμε στην Περιφέρεια και να συναντηθούμε αυτοπροσώπως με τον κ. Πεταλωτή πράγμα που πράξαμε χωρίς να ενημερώσουμε τα Μ.Μ.Ε.
Η συνάντηση στην αρχή, έγινε σε ήρεμο κλίμα.
Εμείς εκθέσαμε την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και μεταφέραμε την αγανάκτηση τους παράλληλα με το αίτημα μας να μην ψηφιστούν τα εργασιακά του Μνημονίου, γιατί έτσι μπαίνει η ταφόπλακα στην εργασία. Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν: «Η ταφόπλακα έχει μπει προ πολλού και μάλιστα με την συνδρομή κάποιων εργατοπατέρων».
Σε κάποιο άλλο σημείο ο κ. Πεταλωτής άφησε αιχμές κατά του Πρόεδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής, λέγοντας πως: «Έχει ξεχάσει τι δουλειά κάνει;»

Κύριε Πεταλωτή, επειδή είστε νομικός και υπήρξατε συνδικαλιστής, γνωρίζετε καλά ότι ο Ν. 1264 περί συνδικαλιστικών ελευθεριών παρέχει το δικαίωμα της απόσπασης απ’ τον εργοδοτικό φορέα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η δουλειά που καλείται να κάνει κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου είναι να διεκδικεί, και να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Θεωρούμε ότι, δυστυχώς για σας κ. Πεταλωτή έχετε χάσει την ψυχραιμία σας βλέποντας ότι έχετε χάσει «την μπάλα». Κι επειδή «δεν μπορείτε να δείρετε το γαϊδούρι δέρνετε το σαμάρι», όπως λέει και ο λαός μας. Επιτίθεστε εναντίον των συνδικαλιστών χωρίς λόγο και κυρίως χωρίς «να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό σας».

Αναρωτιέται κανείς που ζείτε; Ή μήπως οι αυλοκόλακες δεν σας αφήνουν να δείτε την πραγματικότητα;

Δυστυχώς για μας, για να σας απαντήσουμε πρέπει να λαϊκίσουμε. Γιατί ο λαϊκισμός μόνο με λαϊκισμό αντιμετωπίζεται.

Μπορείτε να μας απαντήσετε πόσοι είναι οι αποσπασμένοι στο γραφείο σας, πόσο καιρό έχουν να πάνε στην δουλειά τους, ποιες είναι οι αμοιβές τους πέρα από τον μισθό τους και κυρίως τι προσφέρουν στο σύνολο;
Μήπως απλώς διεκπαιρεώνουν «ρουσφέτια»; Κι ενώ εσείς ουσιαστικά δεν στερείστε τίποτα ψηφίσατε στο πρώτο Μνημόνιο την μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και στο δεύτερο Μνημόνιο την μείωση του κατώτατου μισθού των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα 586,00€.

Μιλάτε για εργατοπατέρες. Θα σας θυμίσουμε ότι ο Διευθυντής γραφείου σας στα τέλη του 2009 προσήλθε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΦΑΝΚΟ και τους προέτρεπε να κάνουν αιτήσεις να μπουν στο Δημόσιο. Ποιος του είχε δώσει αυτό το δικαίωμα; Εσείς; Γιατί εδώ έχουμε έναν πραγματικό εργατοπατέρα. Μάλλον αυτόν εννοούσατε στην συνάντηση μας στις 10/02/2012.

Το 2010 ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπανδρέου, συνεδρίαζε με κλιμάκιο Υπουργών και με την Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Νομαρχίας. Μετά την λήξη της συνεδρίασης ζητήθηκε η αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής από τους κ.κ. Κατσέλη-Πεταλωτή, Γενικό Γραμματέα κ. Φούρλα να ανακοινωθεί το άνοιγμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (αφού είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό πιο πριν).
Τότε οι Εργατοπατέρες όπως τους αποκαλείτε, επειδή προφανώς δεν είχαμε πειστεί από τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, αρνηθήκαμε ζητώντας να ανοίξει πρώτα η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία και μετά να ανακοινωθεί.
Η απάντηση σας ήταν να πάτε στο εργοστάσιο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας και από κει χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Ε. να ανακοινώσετε το άνοιγμα της.
Ποιοι είναι οι Εργατοπατέρες και ποιοι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, φαίνεται από το αποτέλεσμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Άνοιξε η Κλωστοϋφαντουργία κ. Πεταλωτή;

Το 2010 μετείχατε σε κλιμάκιο με τον κ. Ντόλιο και σε συναντήσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ της Κομοτηνής προσπαθούσατε να κάμψετε τις αντιδράσεις και να συνετίσετε τους αντριδρούντες προκειμένου να επιβάλλετε τις μειώσεις μισθών και την εφεδρεία στον Δημόσιο Τομέα.
Στις ενστάσεις μας ότι με τις μειώσεις αυτές ανοίγει η κερκόπορτα για μειώσεις και στον Ιδιωτικό Τομέα, μας χλευάσατε, μας είπατε γραφικούς και υποστηρίξατε ότι δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο.
Τότε σας είχαμε επισημάνει ότι τα μέτρα του Μνημονίου, που εμείς το διαβάσαμε, δεν θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας και ότι θα αναγκαστείτε να πάρετε μέτρα και για τον Ιδιωτικό Τομέα. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε.
Ευτυχώς εμείς δεν είπαμε ψέματα, δεν κοροϊδέψαμε κανέναν εργαζόμενο, δεν εξαπατήσαμε τον Ελληνικό Λαό.
Εσείς κ. Πεταλωτή συμμετείχατε στην Κυβέρνηση Παπανδρέου επί 2 χρόνια, και σαν Υπουργός συμμετείχατε και στην χάραξη της πολιτικής για την χώρα.

Το Υπουργικό Συμβούλιο που συμμετείχατε είχε την ευθύνη της κατανομής των πόρων για την ανάπτυξη της χώρας και κανένας άλλος.
Ή μήπως σας έπαιρναν τηλέφωνο αυτοί που εσείς αποκαλείται «εργατοπατέρες» και παρέμβαιναν στο έργο σας για την ανάπτυξη της χώρας;
Γιατί ανάπτυξη εδώ και 2 χρόνια δεν έγινε. Αυτό που έγινε είναι υποβάθμιση της χώρας.
Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους που αυξήθηκαν επί των ημερών σας, έχουμε μισθούς των 586,00€, συντάξεις των 380,00€ και το χειρότερο επί των ημερών σας έχουμε φτώχεια, δυστυχία, ανασφάλεια και ανεργία.

Θα το ξαναπούμε. Από το αποτέλεσμα κρινόμαστε όλοι και κυρίως οι πολιτικοί και ευτυχώς ο λαός έχει και νου και γνώση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου