Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κοινές δράσεις για τον πολιτισμό πραγματοποιούν ο ECOSE και το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής

Ενημερωτική συνάντηση που αφορά στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική κινητικότητα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κομοτηνή, με τη συνδιοργάνωση του ευρωπαϊκού πολιτιστικού οργανισμού κοινωνικής εκπαίδευσης (ECOSE), το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Europe Direct  Κομοτηνής και την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  
  Μιλώντας για την συνδιοργάνωση αυτή η υπεύθυνη του κέντρου ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου Ματεοσίαν επισήμανε ότι «η ενημέρωση, η οποία εντάσσεται στη διαδικασία διασποράς της δράσης με τίτλο «ART FARTS», υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός». Στη δράση στην οποία συμμετέχουν τέσσερα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης, δηλαδή η Ισπανία, η Σλοβενία, η Ελλάδα και η Λετονία.  Καλλιτέχνες από διάφορες ειδικότητες, όπως μουσικοί, χορευτές, ενδυματολόγοι, σκηνοθέτες κ.α. θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν από φορείς ή υπηρεσίες, που υλοποιούν κάποια δράση και να μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους σε άλλους. Συγκεκριμένα αποδέχθηκαν να διδάξουν σε εθελοντική βάση το αντικείμενο της τέχνης τους σε παιδιά, νέους, ηλικιωμένους ή φυλακισμένους, αλλά και σε σχολεία, χορωδίες, κέντρα περίθαλψης ηλικιωμένων Έχουν ειδοποιηθεί και σήμερα συμμετέχουν οι υπεύθυνοι των ΚΑΠΗ, των σχολείων, των ΚΕΦΟ και του πολιτισμού».
       Το κέντρο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Κομοτηνής μετρά πολλά χρόνια συνεργασίας με τον ECOSE. Μάλιστα μια από τις τελευταίες κοινές τους δράσεις αφορούσε την τρίτη ηλικία και υλοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής είπε η  Σοφία Αθανασιάδου υπεύθυνη προγραμμάτων του πολιτιστικού οργανισμού κοινωνικής εκπαίδευσης, που μιλώντας για τις δράσεις τους τόνισε ότι «Εδρεύουμε στην Αθήνα και εργαζόμαστε εδώ και μια εικοσαετία, ίσως και λίγο παραπάνω, με τα κοινωνικοπολιτιστικά προγράμματα, συνεργαζόμαστε με φορείς από την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και τις Αραβικές χώρες με στόχο την προώθηση της άτυπης εκπαίδευσης».
  Ερωτηθείς η κα. Αθανασιάδου για τα αποτελέσματα των δράσεων που υλοποιήθηκαν με το ΚΑΠΗ Κομοτηνής υπογράμμισε ότι «κάναμε κάποιες δράσεις στο παρελθόν και ήδη τώρα από ότι μαθαίνουμε ηλικιωμένοι, πολίτες μιας κάποιας ηλικίας, ήδη έχουν ξεκινήσει δράσεις κινητικότητας μεταξύ τους με τα ΚΑΠΗ, έχουμε δύο αδελφοποιήσεις των ΚΑΠΗ, που συμμετείχαν και σε εκείνο το πρόγραμμα και υλοποιούν δράσεις μέσα στα πλαίσια αυτού του προγράμματος».
Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προώθηση της ενεργούς και δημιουργικής συμμετοχής των καλλιτεχνών στις τοπικές κοινότητες, η ανάπτυξη δράσεων καλλιτεχνικής κινητικότητας και η δημιουργία ενός μοντέλου εθελοντικής καλλιτεχνικής υπηρεσίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την ιστοσελίδα www.ecose.org/artfarers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου