Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στα εγκαίνια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής

Στα εγκαίνια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη παραβρέθηκε, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής.

Με την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, ικανοποιείται ένα αίτημα πολλών δεκαετιών, αλλά και μία διαπιστωμένη και άμεση ανάγκη για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για τους οποίους η προσφυγή στα Ανώτερα Δικαστήρια ήταν πρακτικά απαγορευτική, λόγω της πολλαπλότητας των συγκοινωνιών. 

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για “μία άμεση ανάγκη που σήμερα γίνεται πραγματικότητα” ενώ σημείωσε πως “η προσωπική πολιτική και νομική μου άποψη είναι αντίθετη με τη δημιουργία πολλών Εφετείων, άποψη που είναι και διεθνώς κρατούσα. Ίσως το μοναδικό Εφετείο, για το οποίο δεν θα είχα καμιά ένσταση να δημιουργηθεί, ήταν το Εφετείο στη Μυτιλήνης.” 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Μυτιλήνη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκε με τον  Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Αντιπεριφερειάρχη  Νομού Λέσβου, Ηρακλή Βερβέρη. Επιπλέον ο κ. Πεταλωτής είχε, επίσης σειρά επαφών με το νομικό κόσμο του νησιού, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των δικαστικών υπηρεσιών και έδωσε οδηγίες για την επίλυσή τους.

Τέλος, ο κ. Πεταλωτής συναντήθηκε με τη Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συζήτησαν τα γενικότερα προβλήματα του νησιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου