Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές δασκάλων στο Νομό Ροδόπης

   Εκλογές και απολογισμό είχαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη. Το πρωί  πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί του νομού προσήλθαν στις κάλπες από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα για ν’ αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο. Εκτός από την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, οι δάσκαλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν και για τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής, καθώς και για το νομαρχιακό αντιπρόσωπο στο νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
   Οι παρατάξεις που διεκδίκησαν την ψήφο ήταν η ΔΑΚΕ, η ΠΑΣΚ, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση. Τα εγγεγραμμένα μέλη στο σύλλογο είναι 770. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρώτη στο διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ, ακολουθεί η ΠΑΣΚ ενώ τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.Η ΔΑΚΕ έλαβε τρεις έδρες και από δυο έδρες έλαβαν η ΠΑΣΚ και η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.
   Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα οριστεί μέσα σε αυτήν την εβδομάδα λόγω του ότι τα μειονοτικά σχολεία ήταν κλειστά για την εορτή του Μπαϊραμιού.  Η απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτα Βενετοπούλου, εξέφρασε την επιθυμία της ώστε να παραμείνει στο τιμόνι του συλλόγου ωστόσο όπως σημείωσε αυτό θα αποφασιστεί από κοινού σε περίπτωση που υπάρξει επιθυμία κάποιου άλλου ώστε να οριστεί στη  θέση του προέδρου.
   Η προσέλευση στις φετινές εκλογές των δασκάλων ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω και της άσχημης συγκυρίας, που διανύει η κοινωνία, με την κρίση και τη λαίλαπα των αλλαγών να αγγίζουν και το χώρο των εκπαιδευτικών. Η κα. Βενετοπούλου μιλώντας για την προσέλευση  υπογράμμισε ότι «Δεν υπήρξε στο παρελθόν ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ φέτος αυξημένα ήταν τα άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια δείχνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο οι εκπαιδευτικοί την αντίδρασή τους». Η ίδια συνέχισε τονίζοντας πως «χρειάζεται αγώνας για να  εκφράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και από κοινού συμπόρευση, το νέο διοικητικό θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου».
   Για το ενδεχόμενο σύστασης ενιαίου ψηφοδελτίου μια και τα προβλήματα είναι πλέον κοινά η κα Βενετοπούλου όπως ανέφερε κατέθεσε πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο πριν ένα μήνα, «πολέμησα για αυτό, πολλά από τα μέλη ήταν υπέρ, αλλά δεν το καταφέραμε καθώς κάποιες παρατάξεις δε θέλανε να συνταχθούν. Θα θέλαμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί και θα συνεχίσω την προσπάθεια και την επόμενη διετία ώστε να πείσω τους συναδέλφους-συνεργάτες ώστε το επόμενο ψηφοδέλτιο να είναι ένα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Ψήφισαν :  610
Έγκυρα :   545
Άκυρα:    30
Λευκά:  35

Έλαβαν : 
ΔΑΚΕ   : 239  τρείς (3) έδρες
ΠΑΣΚ   : 137  δύο (2) έδρες
ΑΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : 108   δύο (2) έδρες
ΕΣΑΚ – ΔΕΕ : 61,  δεν καταλαμβάνει έδρα.
Για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου:
Από την ΔΑΚΕ εκλέγονται οι  Βενετοπούλου Παναγιώτα με 168 σταυρούς, Τζερνικούδης Χρήστος 117 σταυρούς, Αργυρίου Αλέξανδρος 84 σταυρούς.
Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι  Πάππας Γεώργιος 90 σταυρούς και Κασσέρη Κωνσταντινιά 86 σταυρούς.
Από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση εκλέγονται οι  Μακρυγιάννης Στέφανος 66 σταυρούς και
Λιουλιάκη Δήμητρα με  37 σταυρούς.
Για την ελεγκτική επιτροπή οι τρεις πρώτες παρατάξεις εξέλεξαν από ένα μέλος.
Από την ΔΑΚΕ ο Κωνσταντινίδης Μαρίνος με180 σταυρούς, από την ΠΑΣΚ ο Γούλας Γεώργιος με 75 σταυρούς και από την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση η  Ιωαννίδου Ελευθερία με 51 σταυρούς.
Για το Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 610, εκ των οποίων 518 ήσαν τα έγκυρα, 39 άκυρα και 53 λευκά. Η ΔΑΚΕ ήρθε πρώτη με 258 ψήφους και εξέλεξε 18 αντιπροσώπους, η  ΠΑΣΚ με 170 ψήφους εξέλεξε 12 αντιπροσώπους και η ΕΣΑΚ ΔΕΕ με 90 ψήφους εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου