Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Επίσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στην Δράμα

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλο, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας συμμετείχαν σε σύσκεψη με το Δήμαρχο Δράμας και συνεργάτες του για την πορεία των έργων του Δήμου που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως στόχος είναι η Περιφέρεια ΑΜΘ να γίνει η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων και εκταμιεύσεις και δεσμεύτηκε πως θα υπάρχει διαρκής επαφή και συνεργασία με κάθε τελικό δικαιούχο, προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή ωρίμανση και ένταξη έργων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για στενή συνεργασία με κάθε Δήμο της περιοχής και την παροχή κάθε βοήθειας προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της τοπικής ανάπτυξης.
Στο παραπάνω πλαίσιο έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψη του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στο Δήμο Παρανεστίου το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει σύσκεψη με τη δημοτική αρχή για την πορεία των έργων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Ορεινής Ροδόπης και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου.
Παράλληλα την ίδια μέρα, τελέστηκε παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφειάρχη Δράμας, του Δημάρχου Δράμας, εκπροσώπων του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών παραγόντων η τελετή θεμελίωσης του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου Δράμας.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε πως το νέο αυτό έργο σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης της δέσμευσης της Περιφέρειας για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στη Δράμα, με στόχο την ανάσχεση της αναπτυξιακής υστέρησης της περιοχής, και ευχαρίστησε για την πολύτιμη συνεργασία τους τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε στις επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Π.Ε. Δράμας προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και να γίνει εφικτή η υλοποίησή του μέσω των ΚΑΠ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Αναφέρθηκε επίσης στη συνολική κατάσταση της σχολικής στέγης στην περιοχή της Δράμας επισημαίνοντας πως, παρόλο που υπάρχουν ακόμη ελλείψεις, η Δράμα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκης με ικανοποιητική υποδομή και τόνισε πως η Π.Ε. Δράμας θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στο Δήμο Δράμας, στον οποίο έχει περάσει με τη νέα αυτοδιοικητική δομή η αρμοδιότητα κατασκευής σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου