Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ενδοκυβερνητική κρίση προκάλεσε η υπόθεση Εφραίμ

    Την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, που ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης.
     Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» έκανε λόγο για «άδικη απόφαση» αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων που «δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία».
  Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα».
    Ο κ. Πεταλωτής για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε ότι «εγώ είμαι υφυπουργός δικαιοσύνης και όσοι γνωρίζουν, αυτοί που κόπτονται σήμερα για την δεοντολογία υποτίθεται και για την τακτική της κυβέρνησης γνωρίζουν πολύ καλά ότι το υπουργείο δικαιοσύνης δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις προφυλάκισης ή μη, ιδιαίτερα εγώ που έχω ασχοληθεί με το ζήτημα και θα ασχολούμαι όσο μπορώ με το ζήτημα, με την ιδιότητα μου στο υπουργείο δικαιοσύνης δεν πρόκειται να αναμιχθώ ποτέ, δεν το κάνω γιατί σέβομαι θεσμικά την δικαιοσύνη και τα δικαστήρια που δεν έχουν ανάγκη από καμία παρέμβαση, αντίθετα παρεμβάσεις ασκούν αυτοί που λαλίστατοι και συντονισμένα όλες αυτές τις δύο μέρες, από τα ποίο ακροδεξιά και συντηρητικά στοιχεία, μέχρι τον κ. Μητσοτάκη έχουν βγει και μεταξύ αυτών και ο κ. Γεωργιάδης και το κόμμα του, και κόπτονται για τις παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να δουλέψει με τους τρόπους και τους ρυθμούς που ξέρει, ας αφήσουμε επιτέλους την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της».
   Παράλληλα ο κ Πεταλωτής υπενθύμισε ότι «ήμουν από αυτούς που βοήθησα μαζί με συμπολίτες μου να αποκαλυφθεί αυτό το τεράστιο σκάνδαλο. Η εξέλιξη αν μας ικανοποιεί ή αν βολεύει κάποιους, είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα. Για μένα όμως και με την ιδιότητα μου δεν με αφορά αυτό που γίνεται, αλλά ως πολίτη θα με αφορά όταν η δημόσια περιουσία επιστρέψει στο δημόσιο, όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού, είναι συντονισμένα και ενορχηστρωμένα που με τον ίδιο τρόπο θα καταπέσουν». «Το υπουργείο δικαιοσύνης δεν έχει καμία ανάμιξη με αυτό που γίνεται σήμερα», τόνισε και συνέχισε «την ίδια μη ανάμιξη θα πρέπει να έχουν και αυτοί οι λαλίστατοι και οι διάφοροι έμποροι συναισθημάτων οι οποίοι περιτρέχουν τα κανάλια και τα site προκειμένου να υποδείξουν στην δικαιοσύνη    πως θα κάνει την δουλεία της».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου