Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση υφυπουργού δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή με τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ Α. Αργυρόπουλο

  Συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης είχε το πρωί της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής. Στην συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής.
    Ο υφυπουργός δικαιοσύνης αφού ευχήθηκε την νέα διοίκηση του επιμελητηρίου επισήμανε ότι «είδα με μεγάλη χαρά την νέα σύνθεση επαγγελματιών, νέων ανθρώπων, δυναμικών, μιας και εκπροσωπούνται όλοι οι δήμοι της Ροδόπης, όλα τα προβλήματα θα περνάνε μέσα από το επιμελητήριο, θα αναλύονται, θα επεξεργάζονται και θα τίθενται ως ζητήματα της κοινωνίας, θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επιλύουμε τα προβλήματα που είναι πολύ μεγάλα και καυτά και δεν επιλύονται με απλούς τρόπους στην εποχή της κρίσης».
   Άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα ο κ. Πεταλωτής στην ουσιαστική συνάντηση που είχαν, που δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογράμμισε ότι «πολλά προβλήματα είναι χρονίζοντα, άλλα είναι καινούργια, άλλα μικρά και επιλύονται με απλές κινήσεις και άλλα μεγάλα που εκεί είναι και τα πολύ δύσκολα». «το επιμελητήριο μου έκανε μια περιγραφή της σκληρής πραγματικότητας στην αγορά την οποία την βιώνουν όλοι κάθε μέρα, με τα κλειστά μαγαζιά και της συνέπειες της κρίσης, να βρίσκουν τους επαγγελματίες σε χειρότερη θέση από ότι πριν από λίγους μήνες, με προβλήματα επιβίωσης πολλές φορές, των ίδιων των επαγγελματιών στον επαγγελματικό τους χώρο», και εξήγησε ότι «είναι ζητήματα που αναφύονται ως αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης και πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε ως ελληνική κοινωνία της τελευταίες δεκαετίες, εξήγησα και τις θέσεις της κυβέρνησης αλλά και το πώς μπήκαμε στην κυβέρνηση, με τι στόχους και οράματα και προσγειωθήκαμε σε μια πραγματικότητα η οποία ήταν εικονική σε πολλά επίπεδα, μπαίνοντας αθωράκιστοι σε μια κρίση που ερχόταν και θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ήμασταν προετοιμασμένοι να την αποδεχτούμε και να την υποδεχτούμε, επεξεργαζόμενοι λύσεις και προτάσεις».       
   «Συντάσσομαι με τις απόψεις του επιμελητηρίου» υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και διευκρίνισε ότι «αυτό που λέμε ως ανάπτυξη  και το λέμε και το ακούμε πρέπει να γίνει ποίο ορατό, και εξήγησα ότι λέγοντας ανάπτυξη ας μην περιμένουμε ότι θα γίνουν θαύματα γιατί η ανάπτυξη πολλές φορές έχει αποτελέσματα μακροχρόνια, δέχτηκα και αποδέχομαι ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, μέχρι να καταλάβουμε που βρισκόμασταν και να επεξεργαστούμε λύσεις που θα φέρουν αποτελέσματα. Δεν έχουμε ούτε λεπτό να χάσουμε ως κυβέρνηση, θα πρέπει να αναπτύξουμε και να τρέξουμε το μοναδικό εργαλείο, το ΕΣΠΑ, τα πρώτα χρόνια είχαμε μικρή απορρόφηση, υπάρχουν όμως ακόμη πολλά περιθώρια να ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά και άλλα ζητήματα και να προχωρήσουμε».
     «Συζητήθηκε η επιδότηση του 12% που περιμένουμε να καταβληθούν και θεωρώ ότι είναι μια ανάσα που θα δοθεί στους επαγγελματίες» δήλωσε ο υφυπουργός και δεσμεύτηκε ότι  «θα προσπαθήσω να ενημερωθώ, ήδη έγινε μια επαφή στο υπουργείο εργασίας και να καταβληθούν και οι επιδοτήσεις του 2009 και 2010, ελπίζω να έχουμε σύντομα καλά νέα γιατί είναι πολύ δύσκολο και με την έλλειψη χρηματοδότησης. Θα είναι πρωτοφανείς έγκυρη και έγκαιρη καταβολή που δεν έγινε ποτέ, αλλά είναι άκρος απαραίτητη αυτό το διάστημα» .         
    Ο πρόεδρος του επαγγελματικού και βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την συνάντηση γνωριμίας και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν και που πάνω από όλα τους άκουσε, συγκεκριμένα τόνισε ότι «τέθηκαν πολλά θέματα και ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του νομού και τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».  Ο κ. Αργυρόπουλος κάλεσε στην κοπή πίτας του επιμελητηρίου στις 7 Ιανουαρίου τον κ. Πεταλωτή ζητώντας του παράλληλα να τους φέρει κάποιες λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. 
    «ένα ευχάριστό είναι ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα δοθούν κάποια χρήματα και για τα προηγούμενα έτη της επιδότησης του 12% στις επιχειρήσεις» δήλωσε και συνέχιζε τονίζοντας ότι «είναι σταγόνες στο ποτήρι αυτά αλλά είναι καλές , γιατί η αγορά αυτή την στιγμή έχει ανάγκη έστω και τα λίγα αυτά. Ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Λάθη λαθών όλων των  κυβερνήσεων  μας έφεραν εδώ, πιστεύουμε ότι μετά το πρώτο τρίμηνο τουλάχιστον του 2012, κάτι να γίνει, γιατί διαφορετικά τα πράγματα για μας θα είναι πάρα πολύ δύσκολα, το ανακοινώσαμε και στον υφυπουργό και μας είπε ότι κάπως έτσι θα είναι».   
   Ερωτηθείς για το τι γίνεται με όσους μετακομίζουν τις επιχειρήσεις τους από την πόλη στα χωρία κάτω των 2000 κατοίκων για να γλιτώσουν τον ΟΑΕΕ ο κ. Αργυρόπουλος απάντησε ότι «δεν έχει νόημα αυτή η κίνηση γιατί δεν θα μπορούν να κόψουν τιμολόγιο εκτός του χωρίου τους και αν βεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε θα τα πληρώσουν όλα κανονικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου