Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Προσπάθεια χειραγώγησης με την συνθήκη της Λωζάννης στο μνημόσυνο για τον Αχμέτ Σαδίκ

   Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από το τροχαίο που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατό του πρώην βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ. Η 16η επέτειος του θανάτου του Σαδίκ Αχμέτ τιμήθηκε με τελετή που οργάνωσε το κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (DEB). Φέτος την θέση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην οργάνωση της τελετής, παίρνει το κόμμα DEB.
    Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας των Βαλκανίων «Ρωμυλία», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης και Ξάνθης , Αχμέτ Χατζηοσμάν και τζετίν Μαντατζή καθώς και διαφόρων άλλων.
  Η προπαγάνδα που γίνεται επί χρόνια με την έλευση υπουργών από την Τουρκία συνεχίζεται ενώ κάθε χρόνο εμπλουτίζεται και με νέα στοιχεία.  Μετά από 16 χρόνια το όραμα για μια ανεξάρτητη Θράκη μόνο ορισμένους φαίνεται να ενδιαφέρει, όσο και να προσπαθούν με αφίξεις υπουργών, προέδρων της αντιπολίτευσης της γειτονικής χώρας που φωτογραφίζονται να προσκυνούν στον τάφο του. 
    Φέτος για να χειραγωγήσουν τον κόσμο επιστρατεύτηκε η ομοσπονδία των Βαλκανίων η «Ρωμυλία» που μίλησε στον κόσμο για τις συνθήκες που υπογράφηκαν και τους αφορούν εστιάζοντας στην συνθήκη της Λωζάνης και τονίζοντας ότι δεν τηρούνται όσα προβλέπονται σε μια προσπάθεια πόλωσης του κόσμου και θυμίζοντας άλλες εποχές αλλά και με την ανοχή του ελληνικού κράτους. Εκτός του χαιρετισμού της κόρης του Σαδίκ Αχμέτ, μίλησαν οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του κόμματος ισότητα – ειρήνη - φιλία και διοργανωτής και πολλοί άλλοι. 
   Η τελετή στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στο νεκροταφείο Καφετζί  έγινε στις 17.30 την Κυριακή και ακολούθησε το μεβλίτ στο Εσκί τζαμί Κομοτηνής στις 19.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου