Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Επαφές και επισκέψεις βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, στην Αθήνα

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αστέριο Ροντούλη, στο Υπουργείο.

            Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκαν δηλώσεις του Υφυπουργού σχετικά με την άμεση επιστροφή χρημάτων ΟΣΔΕ από τις ΕΑΣ στους δικαιούχους παραγωγούς. Πριν λίγους μήνες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σε δελτίο τύπου του Υπουργείου ανέφερε κατηγορηματικά ότι για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ 2011), οι δικαιούχοι θα απαλλαγούν τη φετινή χρονιά από το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων. Στην πράξη, πολλές Ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η ΕΑΣ Ροδόπης, εξανάγκασαν τους παραγωγούς σε πληρωμή.

            Ο βουλευτής μετέφερε την ικανοποίηση των παραγωγών της Ροδόπης για την πρωτοβουλία του Υφυπουργού να επισκεφτεί τον εισαγγελέα και να του παραδώσει αναλυτικά στοιχεία για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις κινήσεις που έκανε ο ίδιος το προηγούμενο διάστημα, για σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στην Βουλή και ζήτησε την δικαίωση των παραγωγών και την επιστροφή των χρημάτων για το ΟΣΔΕ 2011.

            Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν θετική διάθεση για συνεργασία και επίλυση των προβλημάτων.

            Σήμερα, Τετάρτη, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν επισκέφτηκε την Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο γραφείο της στο Υπουργείο στην οποία μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.

            Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως το πρόβλημα που προέκυψε με την αναβολή των σεμιναρίων επιμόρφωσης στους δασκάλους.

Επιπλέον, στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν γενικότερα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης και δυνατότητες βελτίωσης της παρεχόμενης ποιότητας. Ο βουλευτής ζήτησε να υπάρχει στενή συνεργασία και ενημέρωση για να δρομολογηθούν βραχυπρόθεσμα εξελίξεις. Από την πλευρά της η Υφυπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει όσα της έθεσε ο βουλευτής και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου