Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

48ωρη απεργία οδηγών ταξί

   Στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησής τους, από τις 5 το πρωί, τα ταξί έχουν παρκάρει κατά μήκος της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής και μπροστά στο ηρώο της πόλης. Αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, προειδοποιούν και με απεργία διαρκείας σε περίπτωση που το υπουργείο δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά τους.
Ο ένας εκ των οδηγών ταξί κ. Νικολαός Αδρασκίλας τόνισε ότι «δεν θέλουμε σύγκληση με την κοινωνία ούτε με το επιβατικό μας κοινό απλά θέλουμε να δείξουμε το πρόβλημα μας. Η απεργία είναι το όπλο μας αφού έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από την κοινωνία. Όλα μέχρι στιγμής είναι μαύρα, δεν υπάρχει τίποτα για μας είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού. Επενδύσαμε, δώσαμε πάρα πολλά χρήματα και τώρα κανείς δεν μας υπολογίζει, βάλαμε τα σπίτια μας υποθήκη και αύριο μπορεί να μην έχουμε σπίτια, αυτό θέλουμε να μάθει ο κόσμος ότι δεν διεκδικούμε αυξήσεις και προνόμια, δεν θέλουμε τίποτα, καίγεται το σπίτι μας, πήρε φωτιά και προσπαθούμε να το σώσουμε».     
  Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, το πρωί της Δευτέρας ζήτησε με εντολή της να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί διαπιστώνεται ότι  διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη στην Κομοτηνή καθώς κεντρικοί δρόμοι δεν έκλεισαν και δεν παρακωλύθηκαν οι συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου