Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση με φορείς του νομού με θέμα «Χειμερινές Εκπτώσεις 2012»

Η ολοένα και δυσκολότερη οικονομική συρρίκνωση της τσέπης του καταναλωτή, η αδυναμία και απροθυμία για ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές στις αγορές και η αβεβαιότητα στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι του μέλλοντος έχει φυλακίσει ανεπιστρεπτί την αγοραστική δύναμη του Έλληνα.
Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης τώρα στα δύσκολα θεωρεί χρέος της να προσανατολίσει όχι μόνο τον καταναλωτή αλλά και να ενημερώσει και να συνταχθεί με φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση του αρνητικού αγοραστικού κλίματος.
Στα μέσα της εβδομάδας ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Προέδρου της ΕΝ. ΚΑ. Ροδόπης, Αραμπατζή Κωνσταντίνου με εκπρόσωπο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και τους Προέδρους, του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής και της Ομοσπονδίας Εμπορικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, στο θεματικό πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής των χειμερινών εκπτώσεων 2012.
Στα πλαίσια των συναντήσεων υπήρξε σύμπνοια απόψεων και κοινή θέση όλων των φορέων για την εφαρμογή των αγορανομικών διατάξεων 14/89 καθώς και του Ν.3377/2005 προκειμένου να υπάρξει σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού έτσι ώστε να λειτουργήσει ενισχυτικά και για την τοπική αγορά του νομού μας.
Επίσης, σημαντική κοινή απόρροια ήταν η από κοινού στήριξη της τοπικής αγοράς και η προτροπή των καταναλωτών στην προτίμηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών με την προϋπόθεση οι τιμές τους να κυμαίνονται σε ρεαλιστικά για το 2012 επίπεδα!

Στο παρελθόν, βιώσαμε όλοι ως καταναλωτές, αθέμιτες και επιθετικές εμπορικές πρακτικές, οι οποίες νόθευαν τον υγιή ανταγωνισμό και εξαπατούσαν τους καταναλωτές. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε, στο παλιό καθεστώς των πλασματικών εκπτώσεων, όλο το χρόνο, που οδηγούσε στην παραπλάνηση των καταναλωτών.

Παρότρυνσή μας παραμένει οι καταναλωτές να αποφεύγουν να κάνουν τις αγορές τους, από καταστήματα, που δε σέβονται τα δικαιώματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου