Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι, το Δ.Σ. της Ένωσής μας  την 03-06-2011 απεύθυνε  επιστολή για συνάντηση στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ Γεώργιο, στους βουλευτές Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη και κ. ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ Αχμέτ, και στις Νομαρχιακές Επιτροπές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων του Νομού, προκειμένου να τους χρήσουμε κοινωνούς των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας και να τους επιδώσουμε το ψήφισμα του 21ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. όπου καταγράφονται αναλυτικά οι ομόφωνα εγκεκριμένες, δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Στο αίτημά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα και πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συναντήσεις :
1)     Την  06-06-2011 με την Νομαρχιακή Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ.. Ν.Ροδόπης
2)  Την  06-06-2011 με την Νομαρχιακή Επιτροπή  Ν.Δ. Ν.Ροδόπης
3)  Την  09-06-2011 με την Νομαρχιακή Επιτροπή  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν.Ροδόπης
4)  Την  10-06-2011 με τον Βουλευτή Ν.Δ. Ν Ροδόπης κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ Ευριπίδη
5)  Την  10-06-2011 με την Νομαρχιακή Επιτροπή  ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Ροδόπης
6)  Την  18-06-2011 με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ Γεώργιο.

Στις συναντήσεις, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, στην αναγνώριση των Αστυνομικών σχολών ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου και των προσλήψεων ικανού αριθμού αστυνομικού προσωπικού μόνο μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, στην βελτίωση του Κώδικα Μεταθέσεων και στην επιτακτική ανάγκη άμεσης προώθησης της μεταρρύθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας που αποτελεί πλέον και κοινωνική επιταγή.

Έγινε αναλυτική περιγραφή της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις Υπηρεσίες ένεκα του περιορισμού των λειτουργικών δαπανών και της ανυπαρξίας σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργούν αναπόφευκτα αδυναμία αποτελεσματικής προστασίας της ασφάλειας του πολίτη , των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας των Ελλήνων Αστυνομικών λόγω μη εφαρμογής του Π.Δ.45/2008 Περί Υγιεινής και ασφάλειας και της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία περιήλθαν οι Αστυνομικοί ένεκα των δυσβάσταχτων και άδικων οριζόντιων  περικοπών των μισθών μας.  Αναλύθηκαν διεξοδικά και  τα τοπικά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη της Ε.Α.Υ.Ν.Ροδόπης.
Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το αγωνιστικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας, με την εκδήλωση δυναμικών ένστολων κινητοποιήσεων σε περιφερειακό, τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και την απόφασή μας να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας, έχοντας στο πλευρό μας την ελληνική κοινωνία που συμμερίζεται την αγωνία μας  και διατρανώνοντας το σύνθημά μας.

ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Επιδόθηκε το ψήφισμα .του 21ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και υπόμνημα της Ένωσής μας με τα αιτήματά μας.

Όλοι τους δήλωσαν αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά μας και υποστηρικτές της  προσπάθειάς μας για τη αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας και τον επανακαθορισμό του ρόλου της σύμφωνα με τις σύγχρονες κοινωνικές επιταγές, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την οικονομική εξαθλίωση που επιφέρουν τα μέτρα του νέου μνημονίου στον ήδη πενιχρά αμειβόμενο Έλληνα Αστυνομικό. Υποσχέθηκαν την ανάδειξη του θέματος έτσι ώστε να συνδράμουν από την πλευρά τους για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο αίτημά του για συνάντηση και αναμένει την αποδοχή του αιτήματός του από τον Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Ροδόπης κ. ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ Αχμέτ και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Κ.Κ.Ε. Ν. Ροδόπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου