Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ομιλία του βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη

 Ευριπίδης Στυλιανίδης: «όταν ο Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», είναι βέβαιο ότι ενσυνείδητα παραπλανούσε τον ελληνικό λαό και σκέπαζε την αλήθεια με στόχο την εξουσία»
     Μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η ομιλία του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο εργατικό κέντρο Κομοτηνής. Πριν την έναρξη της ομιλίας πλήθος κόσμου «αγανακτισμένων» συγκεντρώθηκε στον δρόμο μπροστά από το εργατικό κέντρο και με συνθήματα αποδοκίμαζαν τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο και περίμεναν την ομιλία του Βουλευτή. Με αβγά υποδέχτηκαν μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με «θερμόαιμους» του κόμματος. Η ομιλία άρχισε κανονικά μόλις απομακρύνθηκε η ομάδα των διαδηλωτών.
     Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης «είμαι από τους πολιτικούς που προέρχονται από τη βάση, που μεγάλωσαν και γεννήθηκαν σε μια ακριτική και περιφρονημένη κοινωνία και νιώθω την ανάγκη να επενδύω στην εμπιστοσύνη, στην εμπιστοσύνη την δική μου προς την κοινωνία που με εξέλεξε και στην εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο πρόσωπο μου, γι’αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ.  Τολμώ να διατυπώνω απόψεις, διαφορετικές, κριτικές απόψεις οι οποίες αυτή την στιγμή είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη της Θράκης και της Ελλάδας. Θέλω να πιστεύω ότι η κοινωνία μας θα βρει τον δρόμο της. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να προχωρήσουμε, έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε να μην επιτρέψουμε την Ροδόπη να γυρίσει πίσω, να μην επιτρέψουμε την Ελλάδα να καθηλωθεί.  Θα δώσουμε λοιπόν τον καλύτερο μας εαυτό και είμαι βέβαιος ότι ξανά θα πετύχουμε, νικήσαμε πολλές δυσκολίες σαν χώρα στο παρελθόν, νικήσαμε πολλές αδικίες σαν περιοχή, αυτές τις αδικίες δεν θέλουμε να τις αφήσουμε να ξανά περάσουν το κατώφλι του σπιτιού μας. Θα τις παλέψουμε και τώρα και νομίζω ότι θα βρούμε ξανά την προοπτική και την ελπίδα που χρειάζεται ο κόσμος που δοκιμάζεται».     
      Σχολιάζοντας την συγκέντρωση των αγανακτισμένων ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «είναι δικαίωμα της κάθε ελληνίδας και του κάθε έλληνα να εκφράζει την οργή του, την πικρία και την αγανάκτηση του γι’αυτά που γίνονται. Είναι ανθρώπινο και πολιτικό δικαίωμα, πρέπει όμως πάντα να υπάρχει και ένα δια’ταύτα, δεν αρκεί να απορρίπτουμε, πρέπει να ξέρουμε να ξεχωρίζουμε αυτούς που προσπαθούν από αυτούς που κοροϊδεύουν, αυτούς που αγωνίζονται από αυτούς που υποκρίνονται. Το δια’ταύτα  θα βγει πάλι μέσα από την δημοκρατία, μέσα από τα πολιτικά κόμματα,  θα έχει πάλι πολιτικούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι θα αναλάβουν τις ευθύνες όπως έγινε και παλιότερα και θα οδηγήσουν τον τόπο σε μια άλλη εποχή».
    Αναφορικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι «θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να συζητούμε εκκλήσεις τέτοιου τύπου την ώρα που ο τόπος χρειάζεται αποφάσεις, ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση, ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, όλα τα υπόλοιπα θα έλεγα ότι είναι υπεκφυγές για να μην ασκηθούν όπως θα έπρεπε τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις αυτών που έχουν πάρει εντολή να κυβερνήσουν  τον τόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου