Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα προβλήματα της Ροδόπης επί τάπητος στην συνδιάσκεψη της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Με θέμα τα προβλήματα – προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για το νομό Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου, το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου νομαρχιακή συνέλευση – συνδιάσκεψη στα πλαίσια των διαδικασιών της εθνικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.
    Μιλώντας για την παρουσία της κα. Σχοιναράκη στην συνδιάσκεψη ο γενικός γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης  Γιώργος Μανανάς τόνισε ότι «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και πρώην Νομάρχη Ηρακλείου την Ευαγγελία Σχοιναράκη που είναι γνωστή για τους αγώνες της και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην πολιτική σκηνή της χώρας και ήρθε σήμερα εδώ να λαμπρύνει με την παρουσία της αυτήν τη συνάντηση. Πραγματικά το ΠΑΣΟΚ εδώ στη Ροδόπη, αλλά και σε άλλες περιοχές δίνει μία μάχη, δίνει έναν αγώνα και στηρίζει την κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός μας για να σώσει τη χώρα».
«Εμείς δεν λιποτακτήσαμε ούτε σαν ΠΑΣΟΚ ως κόμματα, αλλά ούτε σαν κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Μανανάς που επισήμανε ότι «πήραμε αυτά τα αναγκαία και δύσκολα μέτρα, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές γι΄ αυτό το θέμα και τώρα πρέπει να βρούμε ένα φως στο τούνελ. Το να μηδενίζουμε τα πάντα και να χειραγωγούμε τα μαζικά κινήματα και να δημιουργούμε ένα κλίμα ισοπέδωσης των πάντων, είναι ότι πιο άσχημο για την πατρίδα μας. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόσωπο, δεν φοβάται να βγαίνει έξω, δεν φοβάται να κάνει εκδηλώσεις και η σημερινή συνάντηση είναι μία εκδήλωση στο πλαίσιο των διαδικασιών προ της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του Σεπτέμβρη του 2011 και νομίζω ότι θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα γιατί θα συζητηθούν θέματα που αφορούν όχι μόνο γενικής πολιτικής, αλλά και θέματα για το νομό Ροδόπης, θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, θα τα μεταφέρουμε στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα γίνει στις 18 Ιουνίου και μετά βέβαια στην εθνική συνδιάσκεψη.Είναι καλό να γίνονται τέτοιες διαδικασίες και εκδηλώσεις γιατί νομίζω φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε εμάς και εμείς προς τους πολίτες σε μία αμφίδρομη διαδικασία».
 Αναφορικά με την επίθεση στον κυβενρητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης δήλωσε ότι  «ως ΝΕ Ροδόπης καταδικάζουμε την επίθεση στο Γιώργο Πεταλωτή που θα το πως ευθέως ότι έγινε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν μονίμως αυτοί οι άνθρωποι να δημιουργούνε επεισόδια και αντισυγκεντρώσεις, σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις άλλων κομμάτων. Είναι καταδικαστέα τα επεισόδια από όποια πλευρά και σε όποιον γίνονται με οποιαδήποτε μορφή».  
    Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Σχοιναράκη μιλώντας για την συνδυάσκεψη ανέφερε ότι«έχει να κάνει με θέματα ανάπτυξης στη Ροδόπη άλλα και σε όλη τη χώρα. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πραγματοποιούνται τέτοιες συναντήσεις, γιατί σε αυτές τις δύσκολες ώρες αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μία πολιτική δράση η οποία πραγματικά θα βάλει ένα «φρένο» σε αρνητικές λειτουργίες ή σε εκμετάλλευση της πολιτικής δραστηριότητας αυτής την περίοδο. Περνάμε δύσκολες μέρες το γνωρίζει κάθε Έλληνας πολίτης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών και της περιφέρειας. Γνωρίζουν όμως πάρα πολύ καλά ότι αυτήν τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται η εθνική ομοψυχία, η σοβαρότητα και η σωστή λειτουργία των πολιτικών προσώπων που έχουν ευθύνη σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή».
    «Το ΠΑΣΟΚ με αίσθημα ευθύνης γνωρίζει πάρα πολύ καλά το χρέος του», υπογράμμισε η κα. Σχοιναράκη που συνέχισε τονίζοντας ότι «δεν λογάριασε ποτέ το κομματικό κόστος του και εκείνο που έβαλε πάνω από όλα είναι το συμφέρον της χώρας. Έτσι βαδίζει η κυβέρνηση με μπροστάρη το Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος σε καθημερινή βάση φροντίζει να διασφαλίσει την επόμενη ημέρα. Ο κόσμος σαφώς ζει και βιώνει καθημερινά ένα μεγάλο πρόβλημα, το βιώνουμε όλοι, γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τί συμβαίνει, καταλαβαίνουμε την αγανάκτησή του και καταλαβαίνουμε την αντίδρασή του. Μέσα στα λογικά πλαίσια και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ακριβώς έχει την αγωνία και το άγχος της επόμενης ημέρας και βεβαίως καταγράφει την άποψή του με σοβαρότητα και πολλές φορές με σκληρό τρόπο. Όμως είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωρούν τα έκτροπα, τα καταδικάζουμε από όπου και αν προέρχονται, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκμεταλλεύονται κάποιοι και να χειραγωγούν να συλλογικά κινήματα έκφρασης διαφορετικής άποψης.
   Παράλληλα καταδίκασε την επίθεση στον κ. Πεταλωτή υποστηρίζοντας ότι «καταδικάζουμε και τα έκτροπα απέναντι σε έναν άνθρωπο που ο τόπος και η περιοχή γνωρίζει πάρα πολύ καλά, έναν συγκρατημένο πολιτικό τον Γιώργο Πεταλωτή και είναι κατανοητό ότι τέτοιε λογικές η κοινωνία τις βάζει στο περιθώριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου