Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

"Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης" KAI απάντηση στην «Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης»

Η ΕΛΜΕ Ροδόπης καταγγέλλει σε όλο τον Εκπαιδευτικό κόσμο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη Παναγιώτη για την απαξίωση του συνδικάτου και την απάντησή του έπειτα από αίτημα της ΕΛΜΕ Ροδόπης για συνάντηση μαζί του ότι δέχεται να συναντηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!!!!
Συγκεκριμένα, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης με προφορικό αίτημα προς τον Περιφερειακό Διευθυντή ζήτησε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ  μαζί του για τρέχοντα θέματα που άπτονται των υπηρεσιακών μεταβολών,  εκπαιδευτικών θεμάτων αλλά και γενικότερων θεμάτων της Β/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης τόσο σε περιφερειακό όσο και τοπικό επίπεδο. Η πρώτη απάντησή του προφορική (μέσω της γραμματείας) μας τάραξε απαντώντας πως η συνάντηση μπορεί να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Την στιγμή που τα θέματα που τρέχουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι σοβαρά (κατάργηση σχολείων με ΕΑΕΠ, συγχωνεύσεις και καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, αλλαγή ωρολογίων προγραμμάτων Γυμνασίου, κατάργηση τρίωρου απασχόλησης για τα σχολικά εργαστήρια) και την στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας έχει πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις με το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο κύριος Κεραμάρης όχι μόνο δεν προγραμματίζει συνάντηση αλλά απαξιεί να συναντηθεί με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και μάλιστα ορίζει ημερομηνία εξωπραγματική και τα προβλήματα αυτή την περίοδο τεράστια. Μάλιστα το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε έγγραφο με  αίτημα για συνάντηση μαζί του το τέλος Μαρτίου( Αριθ. Πρωτ.: 24/30-03-2016) δεν έλαβε καμία έγγραφη απάντηση έως τώρα τρεις μήνες μετά!!!!!

Προφανώς ο κ. Κεραμάρης και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που τον διόρισαν δεν έχουν καμιά διάθεση να ακούσουν ούτε τα προβλήματα ούτε τις προτάσεις των εκπαιδευτικών. Αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς όχι ως συνεργάτες αλλά ως υποταγμένους υποτακτικούς που το μόνο τους "δικαίωμα" είναι να υπακούν τυφλά "εις τας υποδείξεις".

Θέτουμε στην κρίση όλου του Εκπαιδευτικού Κλάδου την πρακτική αυτή απαξίωσης των ίδιων των συναδέλφων μας, του συνδικάτου μας, της υποβάθμισης του Δημοκρατικού Διαλόγου της συνεννόησης και της συμμετοχικής δημοκρατίας. Εμείς μένουμε με τα εξής ερωτήματα:
1.      Άραγε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, οι Υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου συμφωνούν με αυτή την πρακτική του κ. Κεραμάρη;
2.      Όταν τα πολλά προβλήματα που θα έρθουν από το Σεπτέμβριο τι θα έχει να μας πει τότε ο κύριος Κεραμάρης;
3.      Εμείς ως ΕΛΜΕ Ροδόπης έχουμε προτάσεις θέσεις οι οποίες πηγάζουν και από την ΟΛΜΕ αλλά τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο μπορούμε να θέσουμε σκέψεις οι οποίες θα βοηθήσουν στον προγραμματισμό για την νέα σχολική χρονιά από πλευράς Περιφερειακής Διοίκησης Εκπαίδευσης.
Ο κύριος Κεραμάρης διάλεξε άλλες επικίνδυνες οδούς……

Ας τον κρίνουν πρώτα από όλα οι συνάδελφοι μας.


Ο Περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) κ. Παναγιώτης Κεραμάρης εξέδωσε ανακοίνωση για την "αποκατάσταση της αλήθειας" σε καταγγελία της Ένωσης Λειτουργών  Μέσης Εκπαίδευσης Ροδόπης, αναφέροντας: 

"Η ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Ροδόπης είναι πολύ σκληρή και αδικεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Είναι ανυπόστατη, τουλάχιστον όσον αφορά στη δημοκρατική συνείδηση και συμπεριφορά αλλά και στο ποιόν του χαρακτήρα του. 

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του εφαρμόστηκε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε όλη την Περιφερειακή Διεύθυνση. Τόσο σε σχέση με τη διοίκηση που ασκείται με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία, αλλά πολύ περισσότερο σε σχέση με την καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ανεξαρτήτως θέσης στην ιεραρχία. Ποτέ δεν αρνήθηκε συνάντηση σε οποιονδήποτε. Η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή χωρίς να είναι απαραίτητο να κανονιστεί ραντεβού.

Όσον αφορά στην επονομαζόμενη «απαξίωση του συνδικάτου», η συνδικαλιστική οργάνωση, προκειμένου να δείξει στους συναδέλφους πως ενδιαφέρεται για τα σχολεία και τα κενά που παρατηρήθηκαν στην αρχή του σχολικού έτους, έστειλε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να απολογηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ γνωρίζει πως η πρόσληψη αναπληρωτών εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται. 

Η συγκεκριμένη κίνηση της ΕΛΜΕ μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστεί, υποκινούμενη από τη διάθεση και την προσπάθειά τους όχι τόσο να επιλύσουν το πρόβλημα, όσο να  προβληθούν οι ίδιοι ως φορείς πρόκλησης ενεργειώνπου επιλύουν το πρόβλημα. Βαθιά ενοχλημένος και πικραμένος, την περίοδο του Δεκεμβρίου 2015, είπε σε εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Ροδόπης πως δε θέλει συνάντηση μαζί τους για το επόμενο διάστημα. Γιατί; Επειδή οι «συνεργάτες»  - όπως θέλουν να ονομάζονται – δεν χρειάζονται τη μεσολάβηση κανενός εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου στέλνουν αυτούς με τους οποίους συμμετέχουν σε κοινή προσπάθεια.

Ένας αξιοπρεπής άνθρωπος και πολίτηςστα 51 χρόνια του, «χάρη» στην ΕΛΜΕ Ροδόπης, βρέθηκε στα δικαστήρια, για θέματα και ζητήματα για τα οποία δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει λύσεις, κατηγορήθηκε και εξακολουθεί να κατηγορείται από «συναδέλφους» του με αίολα επιχειρήματα, μόνο για το θεαθήναι. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η πόρτα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης ήταν και εξακολουθεί να είναι πάντα ανοιχτή προς όλους. 

Προσωπικά, ως άνθρωπος και εκπαιδευτικός, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχω, θέτω όλα τα παραπάνω υπόψη των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης που συνυπέγραψαν το ανωτέρω κείμενο, αλλά κυρίως παραδίδω τον εαυτό μου στην κρίση των συναδέλφων εκπαιδευτικών, άμεσων και έμμεσων συνεργατών μου, των οποίων την αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση επιζητώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου