Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Α. Καραγιουσούφ στο κέντρο κράτησης μεταναστών Κομοτηνης



Σήμερα 4 Απριλίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ μαζί με άλλα μέλη του κόμματος και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της περιοχής μας.
            Η συνάντηση αυτή είχε υποστηρικτικό χαρακτήρα καθώς δόθηκαν ενδύματα για τους κρατούμενους πρόσφυγες και μετανάστες. Στη συνέχεια ο βουλευτής συνομίλησε με τους κρατουμένους και το προσωπικό εργασίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
            Συνολικά κρατούνται στο χώρο 445 άτομα. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μετά τους 18 μήνες παραμονής ενός κρατουμένου, θα ακολουθεί υποχρεωτική επιστροφή του στη χώρα προέλευσης, διαφορετικά θα παρατείνεται ο εγκλεισμός του στα κέντρα αυτά!
            Έχει προβλεφθεί το ποσό των 850.000 ευρώ (75% από την Ε.Ε., 25% από την Ελλάδα) προς ενίσχυση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού του κέντρου.
            Τέλος, οι κοινωνικοί λειτουργοί του κέντρου ανέλαβαν τον έλεγχο των τροφίμων και των φαρμάκων που προσκόμισε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεκινήσει η διανομή τους.