Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συμμετείχε το ΓΕΛ Ιάσμου



Οι μαθητές της Β λυκείου της Τεχνολογικής κατεύθυνσης του ΓΕΛ Ιάσμου με την υποστήριξη του καθηγητή πληροφορικής κ. Λογγίνου Λυρόπουλου,  την Τρίτη 1-4-2014 και ώρα 10:00 είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν «σε πραγματικό χρόνο» τηλεδιάσκεψη που οργανώθηκε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο εισηγητής της παρουσίασης, κ. Κουρτίδης Δημήτριος απεύθυνε ειδικό χαιρετισμό στους μαθητές του Λυκείου Ιάσμου. Η τηλεδιάσκεψη αφορούσε κυρίως καθηγητές πληροφορικής των νομών της Θράκης, αλλά προσαρμόστηκε ανάλογα για να καλύψει και τις ανάγκες των μαθητών.     Υπηρεσίες κοινωνικού ιστού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με επώνυμους και πιστοποιημένους χρήστες της εκπαιδευτικής κοινότητας, Ιστολόγια και κοινότητες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, χαρακτηριστικά και δυνατότητες, δημιουργία και συντήρηση ιστολογιών, δημιουργία και λειτουργία κοινοτήτων και προτάσεις αξιοποίησης των ιστολογίων και κοινοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Για 2 ώρες οι μαθητές παρακολούθησαν μέσα από ειδικό λογισμικό βιντεοπαρουσίασης το πώς μπορούν να δημιουργήσουν ΔΩΡΕΑΝ το δικό τους ιστολόγιο (blog), δυνατότητα που παρέχεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε κάθε μαθητή. Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
 Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που τους δίνει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να αποκτήσουν δωρεάν το δικό τους προσωπικό ιστολόγιο και πολλοί από αυτούς ανακοίνωσαν ότι θα «δοκιμάσουν» να δημιουργήσουν το δικό τους!