Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Στο Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων οι Μητροπολίτες της Θράκης


Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι Σεβασμιωτάτοι Μητροπολίτες της Θράκης (Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτεχίου)είχαν συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή.

Περισσότερο από μία ώρα συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν ειδικά την Εκκλησία στη Θράκη αλλά και γενικότερα την κοινωνία της περιοχής.

Οι αρχές του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων όπως βιώνονται στη Θράκη αποτελούν παράδειγμα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, τονίστηκε, μεταξύ άλλων στη συνάντηση.

Σημειώθηκε επίσης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ο ρόλος της Εκκλησίας γενικότερα αλλά και ειδικότερα των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Θράκης για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη.