Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτά έμειναν τα μουσεία στην Κομοτηνή το Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για την «Αειφόρο Ποιοτική Ανάπτυξη του Κοινού Τουριστικού Προϊόντος της Διασυνοριακής Περιοχής- το παράδειγμα του Δήμου Κομοτηνής», που διοργανώνεται από τον Δήμο Κομοτηνής και την Ανώνυμη Εταιρεία Κ. Καραθεοδωρή, η ΔΕΚΕΠΑΚ ανακοινώνει ότι το Μουσείο Αστικού Πολιτισμού Σκουτέρη- Δίντζογλου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου και το Μουσείο Κ. Καραθεοδωρή θα παραμείνουν ανοιχτά  το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 14.00μ.μ. και από τις 18.00μ.μ. μέχρι τις 20.00μ.μ.
 

«Τα μουσεία θα είναι ανοιχτά αύριο που είναι η παγκόσμια ημέρα του τουρισμού αποφασίσαμε να ανοίξουμε και το μουσείο Δίντσογλου Σκουτέρη και το μουσείο Καραθεοδωρή από τις 10.00 το πρωί έως της 2.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από της 6.00 έως της 8.00 το βραδύ. Ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί το μουσείο χωρίς να πληρώσει είσοδο» δήλωσε η πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Κ.Α.Π.Α.Κ. κα. ΝατάσαΛιβεριάδου και πρόσθεσε ότι  «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό μόνιμο για δουλέψει το Μουσείο. Δουλεύουμε με ραντεβού, σίγουρα έχουμε επισκεψιμότητα . Το προηγούμενο διάστημα που πέρασε το καλοκαίρι πέρασαν μεμονωμένα άτομα γύρω στα 250 και την προηγούμενη περίοδο στην διάρκεια της άνοιξης, είχαμε παρά πολλά σχολεία τα όποια κατόπιν ραντεβού εκτός Κομοτηνής, που επισκέπτονται τα μουσεία μας από πολλά σημεία της Ελλάδας. Από Κρήτη από Αθήνα από Λάρισα από Θεσσαλονίκη και με μεγάλη επισκεψιμότητα. Δεν κρατούσαμε τον αριθμό των παιδιών γιατί πάντα ήταν τριάντα, πενήντα , εξήντα ανάλογα άτομα μαθητές δηλαδή».

«Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι εάν στελεχωθούν με προσωπικό τα μουσεία θα είναι καλύτερα γιατί ο κόσμος θα μπορέσει να τα επισκεφτεί με άνεση» υπογράμμισε η κα. Λιβεριάδου.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ