Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Παρουσίαση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής




Στην παρουσίαση του προγράμματος των εορταστικών εκδηλώσεων προχώρησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου η πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Ε.Π.Α.Κ. κα. Νατάσα Λιβεριάδου που τόνισε ότι  «Και για φέτος η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας ετοίμασε το πρόγραμμα των Χριστουγέννων προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, ένα πρόγραμμα που όπως και πέρυσι απευθύνεται στα παιδιά». «Όλες οι εκδηλώσεις στα παιδιά για τα οποία πρέπει να ενδιαφερθούμε να τους δίνουμε χαρά και ελπίδα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αρκετά πράγματα. Η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς καθώς και στα Νηπιαγωγεία που θα περάσουν όλα από την πλατεία όπου ο Αη Βασίλης και το Ξωτικό θα τους χαρίσουν όμορφες στιγμές προσφέροντάς τους μπαλόνια και ζαχαρωτά, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν μαζί τους. Οι κύριες εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου με το άναμμα του δέντρου στην κεντρική πλατεία όπου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κομοτηνής, τα παιδάκια δηλαδή τα μικρά σε συνεργασία με την μπάντα του Μουσικού Σχολείου άναψαν το δέντρο και τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου έπαιξαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα κάλαντα» σημείωσε η κα. Λιβεριάδου και πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν αρκετές εκδηλώσεις μέσα στο πρόγραμμα, είναι θεατρικά δρώμενα, είναι μουσικές σκηνές, είναι παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα, είναι παζάρι, είναι εθελοντικές προσφορές από συλλόγους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Νομίζω ότι είναι ένα αρκετά καλό πρόγραμμα και θα δώσει χαρά και στα παιδιά και στους συνδημότες μας».

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Δήμου Κομοτηνής

Ποίκιλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής με αφορμή τις γιορτές του Δωδεκαημέρου. Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν και θα συνεχισθούν μέχρι και την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

• 11:30 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής: Τα παιδιά τραγουδούν.

Το Ξωτικό των Χριστουγέννων υποδέχεται τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Κομοτηνής στο σπίτι του Αϊ Βασίλη, ακούει τις επιθυμίες τους, τους κερνά ζαχαρωτά και τραγουδούν μαζί τα κάλαντα.

• 17:30 Ζεστά Οδηγικά Αρώματα.

Τα παιδιά του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού προσφέρουν μυρωδάτο, ζεστό κρασί και καυτή σοκολάτα στους δρόμους της Βενιζέλου, της Παρασίου και της Ερμού, για να ζεστάνουν όλους εμάς που θα βγούμε για ψώνια, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

• 11:30 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής: Τα παιδιά απασχολούνται.

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού του οικισμού του Κοσμίου ξεδιπλώνουν τη δημιουργική τους φαντασία και διασκεδάζουν φτιάχνοντας χειροτεχνίες, κάρτες και ζωγραφιές…

• 19:00 Αίθουσα Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.

Παρουσίαση βιβλίου της Σωτηρίας Κυρμανίδου: «Ήμουν του σταύλου ένα άχυρο»

Τι έγινε εκείνο το μεγάλο βράδυ μέσα στον φτωχικό αχυρώνα; Ελάτε παρέα με το αχυράκι να μάθουμε όλοι μαζί. Θα μας βοηθήσει ο Αϊ Βασίλης και το Ξωτικό.

 

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

• 11:00 Κεντρική Πλατεία: Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Κομοτηνής.

Μουσική εξόρμηση των παιδιών του ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι μικροί μουσικοί τραγουδούν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

• 19:30 Αμφιθέατρο Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής.

 

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

• 12:00 Κεντρική Πλατεία: Μουσικό Εργαστήρι «ΝΟΤΑ»

Το Μουσικό Εργαστήρι «ΝΟΤΑ» του Χρήστου Χατζόπουλου μαζί με την παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής μας ταξιδεύουν με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

• 11:00-14:00 Κεντρική Πλατεία: Κοινωνικό bazaar.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Trelacademy ευαισθητοποιεί τους δημότες της πόλης μαζεύοντας ενδύματα και παιχνίδια για άπορες οικογένειες σε ένα πανηγύρι ανθρωπιάς.

• 12:00 Κεντρική Πλατεία: Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Η Φιλαρμονική της Αιγείρου γεμίζει τον χώρο της Κεντρικής Πλατείας με Χριστουγεννιάτικους ήχους και μελωδίες.

 

 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

• 11:00-13:00 Κεντρική Πλατεία: Ομάδα θεάματος Καμπέρ.

Η ομάδα θεάματος Καμπέρ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το πνεύμα των Χριστουγέννων θέλοντας να διασκεδάσει, να εκτονώσει, να ψυχαγωγήσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Ο ξυλοπόδαρος, ο ζογκλέρ, ο κλόουν συμμετέχουν σε μια μοναδική παράσταση με πρωτότυπα και εντυπωσιακά νούμερα, κεφάτα παιχνίδια, διαγωνισμούς δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα.

• 11:00-14:00 Κεντρική Πλατεία: Κοινωνικό bazaar.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Trelacademy ευαισθητοποιεί τους δημότες της πόλης μαζεύοντας ενδύματα και παιχνίδια για άπορες οικογένειες σε ένα πανηγύρι ανθρωπιάς.

20:30 Λέσχη Κομοτηναίων: Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.

Θεατρικό δρώμενο γραμμένο από τα παιδιά του εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

 

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

10:00 Εμπορικοί δρόμοι της πόλης: Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Η φιλαρμονική του Δήμου Κομοτηνής γεμίζει όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης(Δημοτική Αγορά-Ερμού-Βενιζέλου-Κεντρική Πλατεία) με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ήχους.

• 18:00 Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Το χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής τραγουδά παραδοσιακά κάλαντα και μοιράζει χαμόγελα αισιοδοξίας και ελπίδας.