Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης παιδιού και οικογένειας στη Κομοτηνή



Πραγματοποιήθηκαν  το απόγευμα της Παρασκευής, τα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης από τον Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, μια ακόμη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε χώρους που δώρισαν ο Εμμανουήλ και η Ευτυχία Νικολαΐδη.
Τον Απρίλιο στην Κομοτηνή, σε ιδιόκτητο κτίριο του Σωματείου μας, που είναι δωρεά οικογένειας Ε. Νικολαϊδη, ξεκίνησε η λειτουργία Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Το Κέντρο αυτό ήταν το πρώτο που εντάχθηκε στη διεύρυνση αυτού του τόσο σημαντικού προγράμματος που γίνεται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και προστέθηκε στα ήδη λειτουργούντα στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Καλαμάτα.
Η ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του χώρου έγινε με τη αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, που ανέλαβε όλα τα έργα διαμόρφωσης και βέβαια με την μεγάλη συμπαράσταση των εθελοντών και της Ομάδας Στήριξης, που έχουμε στη Κομοτηνή.
Ο στόχος του Κέντρου είναι η ψυχοκοινωνική και υλική υποστήριξη τουλάχιστον 90-100 οικογενειών σε κρίση. Μια σημαντική δραστηριότητα ανέπτυξε η εθελοντική Ομάδα Στήριξης του έργου μας, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο «Χαρά και Εργασία». Απευθυνόταν κυρίως σε παιδιά των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανεργίας και η απασχόληση τους πραγματοποιείται από εξειδικευμένους εθελοντές με την επιμέλεια της Κοινωνικής Λειτουργού και της Ψυχολόγου του Κέντρου.
 Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Παιδικών Χωριών SOS Μινέρβα Νικητοπούλου "σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι ισορροπίες στην οικογένεια πλήττονται περισσότερο από προηγούμενες εποχές, με άμεσο αντίκτυπο στα παιδιά. Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η προτεραιότητα στήριξης των οικογενειών που βρίσκονται σε κρίση λόγω και της ανεργίας". Επισήμανε, δε, ότι τόσο το Κέντρο Στήριξης Κομοτηνής όσο και το παιδικό χωριό SOS Θράκης, έχουν ανάγκη από τη στήριξη της κοινωνίας της Κομοτηνής.
 Το κέντρο βρίσκεται στην οδό Σκεπαστού 1-7 είναι ένα από τα έξι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου