Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

“Εγκαινιάζεται η έκθεση Ρώσων εικαστικών καλλιτεχνών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, μελών του Συνδέσμου Ανάπτυξης Πολιτιστικών και Επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των λαών Ελλάδας - Κύπρου – Ρωσίας – FILIA, σε συνεργασία με τον σύλλογο καλλιτεχνών Ροδόπης –Ο Αθηνίων”




Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών αποδεχόμενος την πρόταση του προέδρου του Συνδέσμου για την σύσφιξη σχέσεων Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής δράσης και φιλίας μεταξύ των λαών Ελλάδας – Κύπρου – Ρωσίας «Filia» (Association for Cultural and Business Relations and Friendship with People of Greece and Cyprus) κ. Αλεξάντερ Πετρίτσκο, φιλοξενεί μέλη του συνδέσμου τα οποία είναι και μέλη της Ακαδημίας Τεχνών της Μόσχας, στην περιοχή μας.
Στο πλαίσιο της φιλελληνικής καμπάνιας με σύνθημα «Στηρίζουμε με Τέχνη την Ελλάδα» 13 Ρώσοι εικαστικοί καλλιτέχνες μέλη της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Μόσχας εκθέτουν τα έργα τους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, σε μια έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής και τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 στις 20:00και η έκθεση που είναι ανοιχτή για το κοινό θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2012.
Πρόκειται για διακεκριμένους Ρώσους καλλιτέχνες που έρχονται για πρώτη φορά στην Θράκη, εκφράζοντας τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας μέσα από την Τέχνη.
Μαζί τους εκθέτουν εικαστικοί καλλιτέχνες από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», με έργα κεραμικής και ζωγραφικής.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά και Σαββατοκύριακα 18:00 – 21:00.
Ο Σύνδεσμος «Filia» εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί στην Μόσχα πολλές καλλιτεχνικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις ώστε να τονώσει την φιλία και την συνεργασία μεταξύ των λαών Ελλάδας – Κύπρου και Ρωσίας, να αναδείξει την χώρα μας και να βοηθήσει καλλιτέχνες και επιχειρηματίες για δραστηριοποίησή τους στην Μόσχα και την Ρωσική Δημοκρατία γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου