Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα νέα μέτρα



Πρόταση γενικής απεργίας κατέθεσε το ΠΑΜΕ για τις 18 Οκτωβρίου 

ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


      Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ  κλιμάκωσαν τους αγώνες με συλλαλητήρια, με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς και θα συνεχίζουν. Στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωσή στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και στην συνέχεια διαδήλωσαν σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους τονίζοντας ότι λένε «ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους». Παράλληλα ζήτησαν να μπει «Τέρμα στο παραμύθι των κομμάτων της συγκυβέρνησης που λένε ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας». 
«Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ»
   «ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε: 
-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης» επισήμαναν.

    «Δεν προσωποποιούμε το πρόβλημα μόνο τη Μέρκελ», υπογράμμισε το μέλος του ΠΑΜΕ Ροδόπης Κώστας Σιδηρόπουλος που  πρόσθεσε ότι «η κινητοποίηση εντάσσεται στο κάλεσμα που έχουμε απευθύνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας που έρχονται». «Εμείς στοχοποιούμε όλους τους ιμπεριαλιστές της Ευρώπης, τα κράτη και τις αποφάσεις που παίρνουν. Βέβαια η Μέρκελ δεν ήρθε εδώ ούτε να επιβάλλει τα μέτρα, ούτε να βοηθήσει  τη χώρα. Ήρθε να συζητήσει, να συμφωνήσει μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν, τον τρόπο με τον οποίο θα προωθήσουν τα νέα μέτρα που θα ψηφιστούν στη βουλή».
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Παράλληλα, πρόταση για 24ωρη γενική απεργία κατέθεσε το ΠΑΜΕ, για αυτήν την εβδομάδα 18 Οκτωβρίου. «Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο, σε όποιο σωματείο ανήκει  να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, να ξεκινήσει τις διαδικασίες συλλογικά για την  προετοιμασία της απεργίας, γιατί τα μέτρα δεν έχουν περάσει ακόμα. Μπορούμε να τα σταματήσουμε, να τα καθυστερήσουμε, ακόμα και να ανατρέψουμε» σημείωσε ο κ. Σιδηρόπουλος.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου