Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Παρέλαση των ενόπλων δυνάμεων στην Κομοτηνή



Ακυρώθηκε λόγω της βροχής η μαθητική παρέλαση

   Με κάθε επισημότητα και παρουσία αρκετού κόσμου και όλων των φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην Κομοτηνή, παρότι διήρκησε λίγα λεπτά της ώρας.  Μετά από σχετικές εισηγήσεις των δ/ντών εκπαίδευσης, ελήφθη από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη η απόφαση περί ματαίωσης της μαθητικής παρέλασης, λόγω της έντονης βροχής  και των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου. Όμως  μερικές δεκάδες πολιτών που αψήφισαν την ασταμάτητη βροχή, παρακολούθησαν την παρέλαση μόνο των τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως, τόσο η κατάθεση στεφάνων όσο και φυσικά η Δοξολογία, πραγματοποιήθηκαν κανονικά.

    Ο Υπουργός εσωτερικών κ.  Ευριπίδης Στυλιανίδης στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Στις κρίσιμες ώρες που ζει σήμερα το έθνος, στρέφουμε το βλέμμα στο έπος του ‘40 και εμπνεόμαστε από αυτό. Ενισχύεται η εθνική μας αυτοπεποίθηση και βγαίνει από μέσα από την καρδία μας το αίσθημα ότι μπορούμε και πάλι να νικήσουμε και να πρωταγωνιστήσουμε στην νέα Ευρώπη.  Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός έχει τις αντοχές και η ελληνική πολιτεία την βούληση να προχωρήσουμε προς τα μπρός εμπνεόμενοι από αυτά που μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας» και ευχήθηκε σε όλους  «χρόνια πολλά».
    Ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης στις δηλώσεις της σημείωσε ότι «Θέλω να ευχαριστήσω τους ένστολους που συμμετείχαν στην παρέλαση αυτή που συμμετείχαν στην παρέλαση υπό αντίξοες συνθήκες και κυρίως την μουσική του στρατού που παρέμειναν μέσα στην βροχή μέχρι να περάσουν όλα τα τμήματα ενόπλων» και πρόσθεσε ότι  «το νόημα και το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι επίκαιρο, με την έννοια ότι αυτό που αναζητάει ο λαός μας σε αυτά τα χρόνια είναι ένα νέο ατομικό , συλλογικό, ένα νέο εθνικό φρόνημα, ένα συλλογικό φρόνημα αντίστοιχο με αυτό που οδήγησε τους συμπατριώτες μας, τους ήρωες της εποχής εκείνης, όχι απλά να μετέχουν σε έναν πόλεμο και να τον νικήσουν, αλλά να μετέχουν σε ένα πόλεμο μεγάλο με υψηλό φρόνημα. Αυτό ήταν άλλωστε το στοίχημα και το μυστικό του πολέμου εκείνου. Αυτό το φρόνημα ελπίζω να αποκτήσει σύντομα και ο σημερινός λαός μας, οι συμπολίτες μας και η κοινωνία μας, ένα φρόνημα, της συλλογικότητας και της μαχητικότητας».  

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου