Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Μέτρο 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας



Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Μέτρο 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 της Δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Καπνού» και επίσκεψη στον ΕΛΓΑ για το βαμβάκι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με την υλοποίηση του Μέτρου 214 του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τον καπνό στην Ροδόπη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρης Γιαννακίδης και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Ροδόπης, Νίκος Σκοπιανός.
Αντικείμενο της σύσκεψης υπήρξαν οι διαρθρωτικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην υλοποίηση του Προγράμματος στην Ροδόπη, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή των καπνοπαραγωγών της περιοχής μας στην δράση.
Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέβη κατά το παρελθόν σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νυν ηγεσία του Υπουργείου. Σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την προηγούμενη εβδομάδα, ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, μέσω αναλυτικής επιστολής που απηύθυνε σε όλη την ηγεσία του Υπουργείου. Το πρόβλημα της εφαρμογής του μέτρου υπήρξε και αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Απόρροια των παραπάνω παρεμβάσεων υπήρξε η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο όπου οι τοπικοί φορείς υποστήριξαν το αίτημα για βελτιώσεις του προγράμματος και εξέφρασαν την ανάγκη να ενταχθούν και να επωφεληθούν του μέτρου και οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης.
Ο Ειδικός Γραμματέας αναγνώρισε την μειωμένη συμμετοχή των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης -150 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 6000 παραγωγών- και ανέφερε ότι θα μελετήσει διεξοδικά και θα καταβάλει προσπάθεια για την πραγματοποίηση βελτιώσεων που θα συμβάλλουν στην άρση των περιορισμών που κατέστησαν απαγορευτική την ένταξη στο πρόγραμμα των παραγωγών της περιοχής μας.
            Επιπρόσθετα, ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν πραγματοποίησε μαζί με τον Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θόδωρο Σαρρή, για το πρόβλημα που προέκυψε στις φετινές καλλιέργειες βάμβακος που επλήγησαν από το πράσινο σκουλήκι και ζήτησαν την συνδρομή του στην αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών της Ροδόπης. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διερευνήσει πιθανούς τρόπους αποζημίωσης των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου