«Νεκρή» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τουριστική κίνηση αλλά και η επισκεψιμότητα στην Κομοτηνή, την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα και με τον σύνδεσμο ξενοδόχων Θράκης. Η μείωση στον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα φέτος φτάνει το 40%, αλλά στην Κομοτηνή η κατάσταση του θερινούς μήνες είναι ποιο δραματική εξαιτίας του ότι η θάλασσα είναι μακριά. Στοιχεία για την κίνηση στην περιοχή το τελευταίο διάστημα έδωσε η κα. Χρυσοστόμου που αναφέρθηκε και στα όσα θα έπρεπε να γίνουν ή προσπάθησαν να γίνουν και εν τέλει δεν έγιναν, ώστε η Κομοτηνή να αποκτήσει επισκεψιμοτητα.
«Η Κομοτηνή βέβαια, πάντοτε τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν μία πόλης η οποία ήταν σχεδόν «νεκρή», δεδομένου η θάλασσα είναι μακριά, ο κόσμος θέλει θάλασσα και αυτό είναι ένα ισχυρό μειονέκτημα» δήλωσε το μέλος του συνδέσμου ξενοδόχων Θράκης κα, Σούλα Χρυσοστόμου που πρόσθεσε ότι «Βέβαια ο νομός Ροδόπης μπορούσε να αξιοποιήσει πολλά κίνητρα για να έρθουν τουρίστες στην περιοχή, να τους δώσουν το έναυσμα για να μείνουν στην Κομοτηνή, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τα αξιοποιήσουμε». «Η κίνηση πάντα είναι καλή έως τα μέσα με τέλη Ιουνίου που τελειώνουν τα μαθήματα στα πανεπιστήμια» υπογράμμισε και εξήγησε «το διάστημα που γίνονται οι ορκωμοσίες και η πραγματοποίηση των εξεταστικών περιόδων, όπου και φέτος ήταν αρκετά καλή η κίνηση με τους φοιτητές, αλλά έγιναν και κάποια συνέδρια τα οποία έδωσαν κάποια ζωντάνια στην πόλη μας. Κατά τα άλλα γενικά η κίνηση εδώ και μήνες ως συνήθως είναι πεσμένη και κυρίως στον τουρισμό η μείωση φτάνει το ποσοστό του 30% - 40% σε όλη την Ελλάδα».
Εκφράζοντας την δική της γνώμη η κα. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «θα πρέπει οπωσδήποτε να ορθοποδήσει το κράτος και εμείς ας κοιτάξουμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε, μέσα στα όρια της λογικής, διότι το κράτος μας ενδιαφέρει να ορθοποδήσει γιατί βλέπουμε ότι παίζονται πολλά παιχνίδια διεθνώς αυτή τη στιγμή».
«Ως σύνδεσμος ξενοδόχων, εδώ και χρόνια, έχουμε κάνει την πρόταση να αξιοποιηθούνε τα κίνητρα της περιοχής μας, όπως για παράδειγμα το Παπίκιο όρος, η Μαρώνεια όπου μπορούν να γίνουν πολλά, εκεί ακόμη και ο δρόμος για να πάει κάποιος στο αρχαίο θέατρο δεν υπάρχει, να αξιοποιηθεί ο Ίσμαρος, αυτά όλα είναι φοβερά κίνητρα για τους ξένους, τα έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι παλαιότεροι, δυστυχώς όμως δεν υπήρξαν οι αρμόδιοι φορείς που θα μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν» σημείωσε η κα. Χρυσοστόμου και συνεχίζει αναφέροντας ότι «Επειδή έζησα τις καταστάσεις , κάτι μπορούσε να γίνει στη Μαρώνεια, δυστυχώς όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν πολλά. Είχα πάει στο υπουργείο Τουρισμού, είχαμε κάνει το πρόγραμμα, κοπήκανε τα χρήματα, δοθήκανε για εδώ πέρα, αλλά στο τέλος γυρίσανε και πήγανε κάπου αλλού, οπότε έμειναν αναξιοποίητα όλα τα κίνητρα που θα βοηθούσαν στην αύξηση του τουρισμού στη Ροδόπη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου