Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πονοκέφαλος για τους οδηγούς αστικών τα έργα για τους ποδηλατόδρομους

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής θα επιδιώξει ο πρόεδρος της εταιρείας αστικών Κομοτηνής Νικόλας Λυκούδης προκειμένου να συζητήσουν αφενός για το έργο κατασκευής των ποδηλατοδρόμων που δυσχεραίνει την μετακίνηση των αστικών αλλά και για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα αστικά. Παράλληλα ο πρόεδρος των αστικών έχει ζητήσει να αλλάξουν οι στάσεις που έχουν υποστεί φθορές καθώς υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες των πολιτών, κυρίως για την στάση στο νοσοκομείο που αναγκάζονται ακόμη και ασθενείς να περιμένουν μέσα στην βροχή το αστικό.
  «Στην ουσία τώρα είναι το πρόβλημα που γίνονται τα έργα» τόνισε ο πρόεδρος των αστικών Κομοτηνης Νικόλαος Λυκούδης συμπληρώνοντας ότι «τώρα υπάρχει μία αναστάτωση στους δρόμους που εκτελούνται τα έργα, αναγκαστικά στο δρόμο που εκτελείται το έργο θα πρέπει να κλείσει, δεν γίνεται αλλιώς, αυτό είναι λίγο βάσανο για εμάς». Ενώ αναφορικά με την υλοποίηση του έργου σημείωσε ότι «όταν θα τελειοποιηθεί το έργο πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό βήμα για να πάει η πόλη μπροστά, από την άλλη βεβαίως δεν ξέρω άμα είναι κατάλληλη η εποχή για ένα τέτοιο πράγμα, δεν πιστεύω ότι είναι άσχημο το έργο σαν ιδέα, το θέμα είναι κατά πόσο έχουμε τη νοοτροπία εμείς σαν άνθρωποι , σαν καθημερινοί πολίτες αυτής της πόλης, να χρησιμοποιούμε τους ποδηλατόδρομους» και εξήγησε ότι  «γιατί ας πούμε στην Αλεξανδρούπολη που έχω ρωτήσει, που έχουν γίνει ήδη ποδηλατόδρομοι, από αυτούς που χρησιμοποιούνε ποδήλατο το 50% τους χρησιμοποιεί και το υπόλοιπο 50% κινείται κανονικά στους δρόμους, όπου κανονικά απαγορεύεται όταν υπάρχει ποδηλατόδρομος να χρησιμοποιείς το δρόμο, δηλαδή να πηγαίνεις παράλληλα στο ποδηλατόδρομο, όταν αυτός έχει κατασκευαστεί γι΄αυτό το λόγο, αυτό πραγματικά δεν ξέρω πως μπορεί να αντιμετωπιστεί».

    «Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο δήμος Κομοτηνής όσον αφορά εμάς δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί μας» δήλωσε με πικρία ο κ. Λυκούδης ενώ ανέφερε ότι «Ο ποδηλατόδρομος ας πούμε είναι δευτερεύον θέμα για εμάς διότι εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με «καίει» και είμαι πολύ σκεπτικός είναι ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν να πληρωθούν 6 μήνες και τώρα είμαστε στον έβδομο, είναι απλήρωτοι, αυτοί οι εργαζόμενοι αποτελούνε μέρος των πολιτών αυτής της πόλης που ψωνίζουνε από την αγορά της πόλης και αν δεν πληρώνονται δεν έχουν τη δύναμη να το κάνουν αυτό, είναι μία αλυσίδα που σιγά- σιγά σπάει ο κρίκος, σαν εταιρεία έχουμε να λαμβάνουμε από το δήμο Κομοτηνής 1.000.000 ευρώ, είναι ένα τραγικό ποσό για αυτήν την εποχή. Αν πάρουμε αυτά τα χρήματα και βάλουμε τους μισθούς των εργαζομένων  και τις υποχρεώσεις που έχουμε να πληρώσουμε ως εταιρεία δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, είναι οι υποχρεώσεις που έχουμε προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές και αυτά αποτελούνε δεδουλευμένα παρελθόντων ετών, του 2010 και του 2011».
   «Στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ εμείς κοιτάμε να βοηθήσουμε τους πολίτες» δήλωσε ο πρόεδρος των αστικών και ανέφερε ότι «Το εισιτήριο Α ζώνης που είναι μέσα στην πόλη έχει 1,10 ευρώ, εμείς το είχαμε 0,70 λεπτά μέχρι τέλος του 2011 και έχει πάει στα 0,90 λεπτά από τις αρχές του 2012, πάλι δηλαδή είναι πιο φτηνό από αυτό που ορίζει ο Νόμος, ένα δεύτερο πράγμα που κάνουμε είναι ότι τώρα που έχουνε κλείσει τα σχολεία οι μαθητικές κανονικά δεν δικαιούνται μισό εισιτήριο , στα χωριά έτσι κάνουμε γιατί το ορίζει ο Νόμος, απλά τα τελευταία χρόνια λόγο και της κρίσης και έχει γίνει και κατεστημένο θεωρήσαμε οι μαθητές να μείνει έτσι και να κόβουνε μισό εισιτήριο και το καλοκαίρι».
    Αναφορικά με το θέμα των στάσεων που έχουν υποστεί φθορές και οι πολίτες ζητούν να επισκευαστούν,  ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι «Έχουμε κάνει τις διαδικασίες με έγγραφο προς το δήμο Κομοτηνής με αριθμό πρωτοκόλλου στις 9 Μαΐου 2012». «Του ζητάμε για κάποιες στάσεις που υπάρχουνε μέσα στην Κομοτηνή που έχουνε πάθει κάποιες ζημιές και που δεχόμαστε από το κοινό πολλά παράπονα, μέσα από αυτό το έγγραφο και γνωρίζοντας ότι έχει πολλά σκέπαστρα που χρησιμοποιεί, έχουμε ζητήσει να αλλάξουνε π.χ. στην οδό Σισμάνογλου, αλλά εδώ και 2 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα, παρόλο που έχει και αριθμό πρωτοκόλλου. Είναι αυτό που συμβαίνει συνήθως στο δημόσιο, ότι μπορεί να υπάρχει διάθεση στα λόγια, αλλά δυστυχώς τίποτα από αυτά να μην γίνονται σε πράξεις» εξήγησε.

ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου