Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τίμησαν την Αγία Κυριακή οι Κομοτηναίοι

Με μεγάλη κατάνυξη πλήθος πιστών προσήλθαν στον εσπερινό ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Κυριακή στο ομώνυμο εκκλησάκι στην πλατεία Εξηντάρη στην Κομοτηνή.  Με πρωτοβουλία του συλλόγου Αγίας Κυριακής διοργανώνεται κάθε χρόνο ο εσπερινός με αρτοκλασία και στην συνεχεία ακολουθεί λαϊκό γλέντι. Στον εσπερινό και στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Η πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Ε.Π.Α.Κ κα. Νατάσα Λιβεριάδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση όπως κάθε χρόνο.

   Μιλώντας για τον εορτασμός και την εκδήλωση που διοργανώνουν η  πρόεδρος του συλλόγου «Αγίας Κυριακής» Ροδόπης κα. Μάρθα Καραγιάννη τόνισε ότι «κάθε χρόνο συγκεντρωνόμαστε εδώ και κάνουμε το λαϊκό γλέντι, πρώτα όμως γίνεται ο εσπερινός και μετά ακολουθεί ένα ωραίο πανηγύρι που το θέλει όλη η γειτονία, αν και δεν έρχεται μόνο κόσμος από την γειτονία αλλά από όλη την Κομοτηνή».
   Όσον αφορά για την σημασία που έχει η γιορτή της Αγίας Κυριακής, για τους κάτοικους της Ζυμβρακάκης  η κα. Καραγιάννη σημείωσε ότι «η Αγία Κυριακή είναι η μοναδική εκκλησία αγίου μέσα στην πόλη αλλά εκτός αυτού εμείς πιστεύουμε πολύ στην Αγία Κυριακή και είναι για τους κατοίκους όχι μόνο της Ζυμβρακάκης αλλά ολόκληρής της πόλης μεγάλη γιορτή και πρέπει να γιορτάζετε αναλόγως. Ειδικά όμως για τους κατοίκους της Ζυμβρακάκης έχει ιδιαίτερη σημασία αυτός ο εορτασμός καθώς η εκκλησία βρίσκεται στην περιοχή μας. Σήμερα είναι μια κατάνυξη για την Αγία Κυριακή που γιορτάζει αύριο». «Χρόνια πολλά και να μας έχει γερούς οι Αγία Κυριακή όλους» ευχήθηκε μεταξύ άλλων η πρόεδρος.
   Αναφορικά με τον σύλλογο η πρόεδρος ανέφερε ότι «είναι περίπου 250 μέλη και δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς όπως η φιλανθρωπίες, βοηθάμε οικογένειες που έχουν ανάγκη και όπου χρειάζεται βοήθεια εμείς την προσφέρουμε απλόχερα, όχι μόνο την περίοδο των γιορτών αλλά και σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Πραγματοποιούμε εκδρομές για τα μέλη μας, διοργανώνουμε κάποιες εκδηλώσεις και κάθε νέα πρόταση και ιδέα είμαστε πρόθυμοι να την υλοποιήσουμε».
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου