Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έκθεση φωτογραφία​ς από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής

  Με αφορμή τα 30 χρόνια ζωής του ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας με υλικό από τις εξορμήσεις των μελών του σε περιοχές της Ροδόπης, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Παπανικολάου, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης του Δήμου Κομοτηνής.

   Το μέλος του Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Χρήστος Ξαγοραράκης, αναφερόμενος στην έκθεση δήλωσε ότι «Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τη λειτουργία του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής, τα μέλη του οργανώσαμε αυτήν την έκθεση με θεματογραφία «Ορειβασία – Αναρρίχηση – Αλπινισμός – Φύση»». «Αυτή η έκθεση γίνεται με σκοπό να μάθει ο κόσμος και να προσεγγίσει την ορειβασία, τη φύση, το περπάτημα στο βουνό, αλλά παράλληλα να γνωρίσει και τις ομορφιές της Ροδόπης και του τόπου μας, που πραγματικά σε πολλούς είναι άγνωστες» τόνισε και ανέφερε ότι  «Οι φωτογραφίες είναι από όλες τις εξορμήσεις του συλλόγου, αλλά κυρίως είναι από την περιοχή της Ροδόπης, όπως την Αστραία, τα Θρακικά Μετέωρα, τη Μαρώνεια, το Παπίκιο, ο Δραγάτης, από βουνά της Ελλάδας όπως ο Μπέλες, αλλά και από εξορμήσεις του συλλόγου στο εξωτερικό». «Ο σύλλογος έχει αρκετά μεγάλη δραστηριότητα με εξορμήσεις στην ύπαιθρο κάθε Κυριακή, με απλές αναβάσεις ή δύσκολες.» επισήμανε και συμπλήρωσε καταλήγοντας ότι  «Ο κόσμος που έρχεται για πρώτη φορά μπορεί να συμμετέχει στις απλές αναβάσεις, όπως είναι οι περισσότερες αναβάσεις του συλλόγου με μικρό βαθμό δυσκολίας με περίπου 4 ώρες περπάτημα, κάτι που είναι εύκολο για κάποιον που κάνει ανάβαση πρώτη φορά και η συμμετοχή του κόσμου είναι αρκετά καλή κάθε Κυριακή από 16 έως 25 άτομα. Μπορούνε να συμμετέχουνε μικρά παιδιά, νέοι, φοιτητές, αλλά και ηλικιωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου