Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή στην ενδιάμεση διαχειριστική επιτροπή της ΑΜΑΘ


  Ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, την Πέμπτη 14 Ιουνίου επισκέφθηκε την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οπού ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και τα αρμόδια στελέχη της Αρχής για την εξέλιξη των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ όπως επίσης και να καταδείξει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι στο ελληνικό δημόσιο υπάρχουν δυνάμεις και στελέχη που κάνουν εξαιρετική δουλειά προς όφελος του πολίτη.

   Στη λεπτομερή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δόθηκε το περίγραμμα της δουλειάς που γίνεται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, έγινε αναφορά στα ελλείμματα που υπάρχουν ως προς τη γραφειοκρατία καθώς και στις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ίσως τις μεγαλύτερες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου ο κ. Πεταλωτής να τις μεταφέρει τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και για να δημιουργηθούν συγκεκριμένες προτάσεις για την απλοποίηση πολλών ζητημάτων.
   «Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στο Περιφερειάρχη και στους επιτελείς της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής για το έργο που επιτελούν στον τομέα αυτό και για την προοπτική που δημιουργούν για τον τόπο μας. Διαπίστωσα πως ότι γίνεται στην περιφέρεια ΑΜ-Θ, σε όλα τα επίπεδα, σε μεγάλο βαθμό περνάει από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή που λόγω της σημαντικής δουλειάς της υπάρχει απορροφητικότητα και εξέλιξη των έργων. Απόδειξη πως όταν γίνεται δουλειά έχουμε και θετικά αποτελέσματα».
   Παράλληλα στη συζήτηση έγινε αναφορά και στη συμβολή της Task Force της ευρωπαϊκής δύναμης που έχει άμεση σύνδεση με τις διαχειριστικές αρχές προκειμένου να μεταφέρει τεχνογνωσία.
   Ο κ. Πεταλωτής τόνισε μεταξύ άλλων «το ελληνικό δημόσιο διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη τα οποία πρέπει να βρουν το σκοπό τους, το στόχο τους και ένα περιβάλλον το οποίο θα τους προσελκύσει να παράγουν αξιόλογο έργο. Οι χρόνιες αδυναμίες του ελληνικού δημοσίου έχουν αιτίες όπως ο τρόπος πρόσληψης, η πελατειακή σχέση που καλλιεργήθηκε, μη ουσιαστική αξιολόγηση, ελλειμματική επικοινωνία με τους πολίτες».
   Στη συνέχεια επεσήμανε πως με δεδομένο την άμεση διασύνδεση, εκτός από τον Περιφερειάρχη, με το Υπουργείο Ανάπτυξης και κυρίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που διαθέτει τους πόρους και εποπτεύει αυτή τη διαχείριση,  το αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά.
   «Είναι σημαντικό να καθορίζονται οι στόχοι, οι αξίες και οι δυνάμεις ώστε να υλοποιείται και ο στόχος της ύπαρξης αυτών των δημόσιων Αρχών. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ανέβηκε σε 95% από 85%. Το πρόβλημα ωστόσο που υπάρχει είναι η απαίτηση της προκαταβολής χρηματοδότησης από Εθνικούς πόρους. Ενημέρωσα τους παριστάμενους ότι οι συζητήσεις που έγιναν σε κυβερνητικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αφορούσαν στη παράκαμψη των προκαταβολών ή έστω κατ΄ εξαίρεση στην Ελλάδα η καταβολή, πρωτίστως, των ευρωπαϊκών χρημάτων και κατόπιν η συμμετοχή του ελληνικού κράτους. Προϋπόθεση αποτελεί η αξιοπιστία της χώρας μας και η κατάδειξη στους εταίρους μας ότι αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Αυτή είναι μια διαρκής πρόκληση.
Τέτοιου είδους ανάσες από την Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής πρέπει να προβάλλονται ώστε να φαίνεται το καλό πρόσωπο της χώρας μας, και βέβαια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».
   Ο κ. Πεταλωτής εντόπισε ότι πρέπει να περνάει στον πολίτη η σπουδαιότητα του ρόλου αυτών των Αρχών, ώστε να θεωρείται από τον πολίτη η αμεσότητα της ωφέλειας τους και όχι να τα προσλαμβάνει επικοινωνιακώς ως απλούς αριθμούς ή χρήματα που δεν υπηρετούν τον ίδιο.
   Τέλος ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί, όπως έκανε ως Βουλευτής και ως Υφυπουργός, το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται διαθέτοντας τις γνώσεις που έχει αποκτήσει από την εμπειρία του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου