Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Από σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

   Τα προνοιακά επιδόματα για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα είναι σε θέση από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουνίου να παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι στο δήμο Κομοτηνής. Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, που εκδόθηκε την Τρίτη, κατανέμεται το ποσό των 16.762.677,90 ευρώ σε 8 ακόμα δήμους, στους οποίους ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Στους δήμους αυτούς συγκαταλέγεται και ο δήμος Κομοτηνής, στον οποίο αντιστοιχεί το ποσό του 1.860.490,40 ευρώ. Οι υπόλοιποι είναι ο δήμος Τρικάλων με 1.4 εκατ. ευρώ, ο δήμος Λειβαδέων με 1,3 εκατ. ευρώ, ο δήμος Χαλκιδέων με 2,35 εκατ. ευρώ, ο δήμος Καλαμάτας με 1,85 εκατ. ευρώ, ο δήμος Λαμιέων με 1,35 εκατ. ευρώ, ο δήμος Πατρέων με 4,4 εκατ. ευρώ, αλλά και ο γειτονικός δήμος της Αλεξανδρούπολης με 2,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αποτελεί την τρίτη κατά σειρά λίστα του ΥΠΕΣ με τους δήμους, που μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αποφάσεις και για τους υπολοίπους δήμους της χώρας, μόλις αυτοί ολοκληρώσουν τις διαδικασίες απογραφής των δικαιούχων.

   «ολοκληρώθηκε η απογραφή και η επαναβεβαίωση,  παρόλες τις δυσκολίες και με το μειωμένο προσωπικό της υπηρεσίας, έχει ολοκληρωθεί κανονικά η καταγραφή και έχουν σταλθεί στις κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα και είμαστε έτοιμοι στο 100%» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης Γιώργος Μανανάς. «Έχουν βγει οι αποφάσεις για 8 Δήμους από το υπουργείο εσωτερικών και περιμένουμε τα χρήματα, γιατί υπάρχει μια διαδικασία για να δοθούν, το μόνο που μένει είναι να πιστωθούν τα χρήματα στο ταμείο του Δήμου Κομοτηνής και η δική μας υπηρεσία είναι έτοιμη σε γραφειοκρατικό επίπεδο να στείλει αυτά τα ονόματα» υποστήριξε ο κ. Μανανάς και εξήγησε ότι «Οι παλιοί θα πληρωθούν αυτό το δίμηνο ενώ κάποιοι καινούργιοι λόγω κάποιων λαθών που έγιναν θα πληρωθούν το επόμενο δίμηνο. Τα λάθη αφορούν τον αριθμό ΙΒΑΝ ή κάτι τέτοιο, δεν είναι της υπηρεσίας μας, είναι σε λάθος στοιχεία που έδωσαν κάποιοι,  αλλά και αυτοί θα πληρωθούν κανονικά». Από την στιγμή που θα πιστωθούν στο ταμείο του δήμου η υπηρεσία σε 3-4 μέρες το πολύ είναι έτοιμη να κάνει την πληρωμή»
   «Αρκετά επιδόματα έχουν κόψει γιατί δεν τα δικαιούνται» υπογράμμισε ο κ. Μανανάς και εξηγώντας τους λόγους πρόσθεσε ότι  «λόγω του ότι μίκρυνε και το αφορολόγητο,  γιατί ήταν σε όνομα άλλων και οι ίδιοι ήταν σε άλλες χώρες , είτε κάποιοι έκαναν κάποια κολπάκια, αυτά βρέθηκαν και τα κόψανε, όχι μόνο στην δική μας περιοχή αλλά και σε άλλες τις Ελλάδας». «Αυτή τη στιγμή στον δικό μας δήμο τα προνοιακά επιδόματα είναι περίπου 3600» όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής.  
Από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ η καταβολή των επιδομάτων
Τα χρηματικά ποσά, που ορίζονται στην ως άνω απόφαση του ΥΠΕΣ, εντός των ημερών θα αποδοθούν στους αντίστοιχους δήμους με χρηματική εντολή του Υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε κάθε περίπτωση, όπως ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου Κομοτηνής, τις ερχόμενες ημέρες , οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισπράττουν τα αντίστοιχα ποσά των επιδομάτων. Θυμίζουμε ότι η καταβολή των επιδομάτων γίνει πλέον μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και μέσω των ΕΛΤΑ, για όσους από τους δικαιούχους έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο τρόπο είσπραξης.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου