Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής από τον ΜΟΚ

   O Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής πραγματοποίησε τα εγκαίνια της ΚΣΤ΄ Ομαδικής Εκθέσεως Νέων Ερασιτεχνών Ζωγράφων την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στο νέο κτήριο του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου.


   Μια έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας έγινε από τις ομάδες του ΜΟΚ, παρουσία των μαθητών των δασκάλων και του προέδρου του Μορφωτικού Ομίλου, π. Δημήτριου Βασιλειάδη. Ο πρόεδρος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε πως «το εργαστήρι ζωγραφικής του Ομίλου έχει μια μακρά πορεία με πολλές μεταβολές καθώς ξεκίνησε μόνο με τμήματα ζωγραφικής, ενώ αργότερα προστέθηκε και τμήμα αγιογραφίας». Το τμήμα ζωγραφικής αποτελείται από παιδιά έως 12 ετών και αριθμούν τα 13, στα οποία διδάσκονται την τέχνη της ζωγραφικής από την εικαστικό Άννα Παπαλεξάνδρου η οποία βρίσκεται στον Όμιλο εδώ και τρία χρόνια και όπως τόνισε «η δουλειά των παιδιών που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση είναι η δουλειά που έγινε τη χρονιά που μας πέρασε». Στη δήλωσή της η κ. Παπαλεξάνδρου ανέφερε ότι το τμήμα της ζωγραφικής θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Όμιλο για την εμπιστοσύνη που της έδειξε όλα αυτά τα χρόνια.
   Το τμήμα της αγιογραφίας αποτελείται από ενήλικες οι οποίοι μαθαίνουν τα μυστικά της αγιογραφίας από τον κ. Στέφανο Τζώγα, ο οποίος σε δηλώσεις του δεν παρέλειψε και αυτός με τη σειρά του να ευχαριστήσει τον όμιλο «που μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ με τους συντοπίτες μου τις λίγες γνώσεις που έχω στην αγιογραφία». Μάλιστα ο κ. Τζώγας τόνισε πως τον τελευταίο καιρό η ορθόδοξη βυζαντινή εικονογραφία έχει αρχίσει να ανθοφορεί. Επίσης μίλησε για τους μαθητές οι οποίοι αν και λίγοι στον αριθμό, δημιουργούν ένα πολύ όμορφο, πνευματικό κλίμα το οποίο είναι απαραίτητο για να ασχοληθεί κάποιος με την αγιογραφία.
Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε μέρα μέχρι το Σάββατο 23-6-2012 από ώρα 10.00-13.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου