Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μεγάλη επισκεψιμότητα σχολείων στην έκθεση του Νικηφόρο Βρεττάκο

Την έκθεσης που είναι αφιερωμένη στον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, παρουσίασε ο Δήμος Κομοτηνής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων Θράκης 2012. Η έκθεση παρέμεινε από τις 8 έως τις 15 Μαΐου στην Καπναποθήκη, όπου έχει εκτεθεί υλικό από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, το οποίο είχε δωρίσει ο ίδιος ο ποιητής. Την έκθεση επισκέφτηκαν πλήθος μαθητών και  σχολείων της Ροδόπης.

   Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση, άντλησαν πληροφορίες για την ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, διάβασαν ποιήματα του και παρατήρησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όλο το υλικό της έκθεσης, δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένοι ενώ δεν παρέλειψαν να ζητήσουν,  να έρθουν και άλλες εκθέσεις ανάλογες στην πόλη μας.
  Η  αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Ανάπτυξης και Αθλητισμού κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, μιλώντας για την επισκεψιμότητα  τόνισε ότι «σήμερα είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης, αυτή τη στιγμή είναι το 4ο δημοτικό εδώ και περιμένουμε και άλλα σχολεία. Η έκθεση πήγε πολύ καλά και ήρθαν αρκετά σχολεία». Αναφορικά με  το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές για την έκθεση η κα. Λιβεριάδου υπογράμμισε ότι «Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου και άντλησαν πολλές πληροφορίες». «Πήρα το μήνυμα από τους μαθητές ότι ενδιαφέρονται για τέτοιου είδους εκθέσεις και θα προσπαθήσουμε να φιλοξενήσουμε και να φέρουμε στην πόλη μας και άλλες» επισήμανε.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου