Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σε στασιμότητα ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας λόγω μη πολιτικής βούλησης

Χάνεται τουρισμός από τα Βαλκάνια λόγω της μη ολοκλήρωσης του έργου
   Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα του κάθετου άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας που θα συνδέσει την περιοχή μας με την περιοχή του Κίρτζαλι  της Βουλγαρίας διότι η ανάδοχος εταιρεία έχει σταματήσει να εκτελεί εργασίες. «Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν πτώχευσε, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα απλά επέλεξε γιατί δεν έχει πιέσεις από τον εργοδότη που είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ για να επισπεύσει το συγκεκριμένο έργο» δήλωσε ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Κατσιμίγας μιλώντας για το έργο του κάθετου άξονα.

   «Η ίδια εταιρεία δραστηριοποιείται και σε άλλο έργο της περιφέρειας μας» υποστήριξε ο κ. Κατσιμίγας που πρόσθεσε ότι «άρα εκείνο που χρειάζεται για να υπάρξει μια κινητικότητα είναι να υπάρξει πολιτική πίεση από πλευράς εργοδότη, από πλευράς υπουργείου μεταφορών, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες». «Δυστυχώς η παρατεινόμενη πολιτική αστάθεια δεν επιτρέπει να έχουμε εξελίξεις και φοβάμαι ότι έτσι όπως πάμε θα χάσουμε και το φετινό καλοκαίρι, αν περιμέναμε αύξηση τουριστών από την βαλκανική ενδοχώρα, βλέπουμε αυτό το ενδεχόμενο να απομακρύνεται. Πάντως αν υπάρξει βούληση αμέσως μετά τις εκλογές, είναι εφικτό μέσα σε 15 – 20 μέρες να συνδεθεί προσωρινά ο κάθετος άξονας μέσω του υφιστάμενου δρόμου Καρυδιάς – Πανδρόσου, υπάρχει η δυνατότητα αρχές Ιουλίου αν θέλουμε να τον ανοίξουμε τον δρόμο, πράγμα για το οποίο δεν δίνω πολλές πιθανότητες, το πιθανότερο είναι αν υπάρξει κινητικότητα να υπάρξει μια σύνδεση με τον πρώην στρατιωτικό δρόμο  στο ύψος περίπου του Κάλχαντα, τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη του 2012» υπογράμμισε ο κ. Κατσιμίγας.
ΚΙΝΕΖΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου