Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2012 – άρχισαν την Δευτέρα 7 Μαΐου

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2012 – άρχισαν την Δευτέρα 7 Μαΐου
  Το πρόγραμμα των Ελευθερίων Θράκης 2012, παρουσίασαν την Παρασκευή 4 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού κ. Άλεξ Ταξιλδδάρης και η αντιπρόεδρος κα. Νατάσσα Λιβεριάδου. Ο Νικόλαος Μουσιόπουλος, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και δισέγγονος του Χαρίσιου Βαμβακά, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων Ελευθεριών της Θράκης στην Κομοτηνή, την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαΐου. Το φετινό πρόγραμμα των Ελευθερίων τιτλοφορείται «Γιορτή μνήμης και πολιτισμού» και κινείται στο πνεύμα λιτότητας της εποχής. Τη Δευτέρα 7 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις και θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες αργότερα στις 16 Μαΐου.
   Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των φετινών εκδηλώσεων, ο δήμαρχος έκανε αναφορά στο χαμηλό κόστος των εκδηλώσεων, αλλά παράλληλα στην πλούσια προσφορά των ανθρώπων που θα τις στηρίξουν.
    «Λόγω  των εκλογών η έναρξη των Ελευθερίων μεταφέρθηκε λίγες ημέρες μετά, ωστόσο και φέτος οι εκδηλώσεις, αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, παρά το λιτό τους χαρακτήρα. Μόνο η παρουσία του Νικολάου Μουσιόπουλου στην Κομοτηνή, αρκεί για να δείξει τη διάθεση», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης και συνέχισε συμπληρώνοντας ότι «ο συμβολισμός και η σημειολογία είναι προφανής, τουλάχιστον γι’ αυτούς που γνωρίζουν το ρόλο που έπαιξε ο Χαρίσιος Βαμβακάς σε όλη τη διαδικασία της ομαλής ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό, με τη δουλειά που έκανε ως απεσταλμένος του Ελευθερίου Βενιζέλου και κατ’ εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου, την ιστορική εκείνη περίοδο. Θα είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε ανθρώπους οι οποίοι με το δικό τους πολιτικό ή διπλωματικό λόγο και ρόλο, που  συνετέλεσαν ώστε η Θράκη μας να ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό αναίμακτα και χωρίς απώλειες».
    Το δεύτερο σημαντικό γεγονός των Ελευθερίων που σημείωσε ο δήμαρχος είναι  η συμμετοχή των νεολαίων στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το οποίο επισήμανε ότι «Έχει θεσπιστεί πλέον στο Δήμο Κομοτηνής ήδη από τα προηγούμενα Ελευθέρια οι εκδηλώσεις να στηρίζονται στη συμμετοχή των τοπικών δυνάμεων, πολιτιστικών και εθελοντικών, ώστε όλα να επιτυγχάνονται με πάρα πολύ χαμηλά οικονομικά κόστη για το Δήμο. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα αυτό όπως και πολλά άλλα που βιώνουμε στην πατρίδα μας και στο δήμο μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπου πλέον μπορείς να πράξεις πολλά πράγματα χωρίς να δαπανήσεις πολλά χρήματα».
   Τους συλλόγους, εθελοντές και όλους όσους θα εργαστούν για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, στους δημότες της Κομοτηνής, ευχαρίστησε η Νατάσα Λιβεριάδου, τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο ώστε να ικανοποιήσει τους πολίτες» παράλληλά σημείωσε ότι «Και φέτος καταφέραμε με πολύ μεγάλο σεβασμό σ’ αυτό που γιορτάζουμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών, να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα των Ελευθερίων. Να πω προς όλους τους συνδημότες να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις οι οποίες κατά την άποψη μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες και είναι φτιαγμένες πραγματικά για τους δημότες μας. Να είναι εκεί σε όλο το πρόγραμμα για να περάσουν όμορφα».
   Η μεγάλη έκπληξη των Ελευθερίων είναι ότι την ημέρα του εορτασμού και πριν την παρέλαση τη Δευτέρα 14 Μαΐου, θα περάσει από την πόλη μας η φλόγα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Για το λόγο αυτό  ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης απεύθυνε κάλεσμα στους  πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, υπογραμμίζοντας ότι «διανύουμε την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή χρονιά και προς μεγάλη μας σύμπτωση, την ημέρα της παρέλασης θα περάσει και η Ολυμπιακή Φλόγα από την πόλη, πριν από την παρέλαση. Πιστεύω αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός, το χαρμόσυνο μήνυμα της φλόγας, συνδυάζεται μ’ αυτή την πάρα πολύ όμορφη προσπάθεια και αξίζει τον κόπο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου