Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Με κατάνυξη η περιφορά του Επιταφίου

Με βαθειά οδύνη και κατάνυξη οι Χριστιανοί απανταχού της γης παρακολούθησαν την κορύφωση του θείου Δράματος, με την ταφή του Ιησού και την περιφορά του Επιταφίου.
«Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ», έψαλλαν χιλιάδες πιστοί που προσήλθαν με ευλάβεια στους ναούς. Νιώθοντας τον βουβό πόνο της Παναγιάς, έψαλαν το «ω γλυκύ μου έαρ» και στη συνέχεια έγινε η περιφορά του Επιταφίου.

Με τον Σταυρό επικεφαλής και τα εξαπτέρυγα, τον Επιτάφιο και τους ιερείς να ακολουθούν, η  πομπή ξεκίνησε από τις Εκκλησίες, ακολουθούμενη από τον κόσμο που κρατούσε αναμμένα κεριά.
Σε πολλούς οικισμούς του νομού Ροδόπης από το πρωί που έγινε ο στολισμός του επιταφίου έψαλαν οι κάτοικοι 3 φορές και το «τραγούδι του χριστού», που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν φέρει πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.
Στην Κομοτηνή όλοι οι επιτάφιοι συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπως είθισται και επέστρεψαν όλοι στις ενορίες τους.
Ο Χριστός ενταφιάστηκε και οι πιστοί προσδοκούν με δέος το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασής Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου