Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επίσκεψη βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης Άγγελου Κολοκοτρώνη στην Κομοτηνή

    Επίσκεψη στην πόλη της Κομοτηνής πραγματοποίησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο πλαίσιο των εξορμήσεων στην επαρχία της Κ.Ο. του ΛΑ.Ο.Σ. για να έρθει σε επαφή με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος των τοπικών οργανώσεων, με θέμα την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα της χώρας μας και την διατύπωση των θέσεων και των προτάσεων του κόμματος σε καίρια θέματα. Ο κ. Κολοκοτρώνης είχε συνάντηση με τα μέλη της Ν.Ε. ΛΑΟΣ Ροδόπης, στα γραφεία του κόμματος στην Κομοτηνή και στη συνέχεια πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
      «Υπάρχει ένα ζήτημα, σε ότι αφορά το ΛΑ.Ο.Σ. και τις θέσεις και τις στάσεις που τηρεί σε κάποια θέματα» δήλωσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.ΟΣ Άγγελός Κολοκοτρώνης  που εξήγησε «Επειδή ακούγονται διάφορα από διαφόρους θέλω να απαντήσω ότι εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ. είπαμε «ναι» στο πρώτο μνημόνιο διότι υπήρχε πιθανότητα εάν δεν παίρναμε τα χρήματα από τους δανειστές μας, να κοπούνε οι μισθοί και οι συντάξεις. Επίσης στο πρώτο μνημόνιο περιλαμβανόταν ότι θα έπρεπε να ενισχυθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί, να γίνει μία ανακατάταξη των δυνάμεων σε ότι αφορά το δημόσιο χαρακτήρα του κράτους και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στους πολίτες, εισπράττει τα χρέη που οφείλονται από μεγαλοφειλέτες, επίσης ζητήματα που αφορούσαν χρήματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και εμείς φωνάζαμε ότι έπρεπε να έρθουν από τις Ελβετικές τράπεζες στην Ελλάδα, κάτι που δεν το έκανε η ανίκανη κυβέρνηση Παπανδρέου, μία κυβέρνηση η οποία ειλικρινά δεν έκανε τίποτα απολύτως για να σώσει την κατάσταση».
   «Στο μνημόνιο 2 είπαμε «όχι» διότι υπήρχε και υπάρχει μέγιστο θέμα εθνικής κυριαρχίας» τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονικής που επισήμανε ότι  «Με το μνημόνιο 2 οι δανειστές μας απαιτούν τα ζητήματα να λύονται μέσω του Βρετανικού δικαίου το οποίο σημαίνει ότι μπορούν να κατάσχουν δημόσια περιουσία εάν δεν είμαστε συνεπής στις υποχρεώσεις μας. Απέναντι σε ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και της επιβολής από ανθρώπους που θα επιτηρούν για το πώς θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα, ποια χρήματα θα διατίθενται και που, από ανθρώπους οι οποίοι θα είναι εκτός της εθνικής κυβέρνησης δηλαδή από ανθρώπους της κ. Μέρκελ, για εμάς αυτό είναι αδιανόητο και δεν το δεχόμαστε και το απορρίψαμε».
   Αναφορικά με την κυβέρνηση Παπαδήμου υποστήριξε ότι «εμείς πιστεύαμε ότι θα είχαμε μία κυβέρνηση εθνικής αντίληψης, η οποία θα συνήγειρε όλον τον ελληνισμό σε μία κοινή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθεί και το πολιτικό προσωπικό και οι πολίτες, σε μία προσπάθεια να σώσουμε τη χώρα μας. Σε αυτό δυστυχώς δεν ευτυχήσαμε να το δούμε να γίνεται και αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ύστερα από ένα κορυφαίο περιστατικό κατά το οποίο συνομιλούσε η πολιτική ηγεσία του τόπου υπό τον κ. Παπαδήμο, μπήκε μέσα ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, αφού είχαν καταλήξει στο να βρουν ένα ισοδύναμο ώστε να μην μειωθούνε μισθοί και συντάξεις, λέγοντας να ότι θα έπρεπε να ρωτήσει τον κ. Τόμσεν» και συνέχισε «Αυτό ο κ. Καρατζαφέρης το θεώρησε αρκετά προσβλητικό για μία χώρα που έχει μία ιστορία, χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και αποχώρησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Σας θυμίζω ότι ο κ. Καρατζαφέρης πριν μπει σε αυτήν την κυβέρνηση είχε θέσει τρεις όρους, να μην κοπούνε μισθοί και συντάξεις, να μην υπάρξει μείωση της εθνικής κυριαρχίας και να επεξεργαστεί ξανά ο Νόμος που μιλούσε για τους λαθρομετανάστες οι οποίοι δημιουργούν ένα τεράστιο πρόβλημα στη χώρα μας».
    «Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν έχει αλλάξει ποτέ τις απόψεις του, όπως τον κατηγορούν, αυτή είναι μια εύκολη κατηγορία που εκτοξεύονται από αντίπαλους κομματικούς σχηματισμούς γιατί θέλουν να μειώσουν τη δύναμη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ο ΛΑ.Ο.Σ.» υπογράμμισε ο κ. Κολοκοτρώνης που επισήμανε ότι «έχοντας όπως πιστεύει ένα αφυέστατο πολιτικό ως πρόεδρό του που προτείνει λύσεις, δεν κραυγάζει, γιατί για εμάς είναι εύκολο να βρισκόμασταν έξω από όποια κυβέρνηση και διαδικασία να πετάμε πέτρες στις βιτρίνες και να αυξάνουμε τα ποσοστά μας. Για εμάς το ζητούμενο είναι το πώς θα υπηρετήσουμε, κατά την άποψή μας, την πατρίδα μας, αν αυτό έχει κάποιο κόστος είμαστε αποφασισμένοι να το δεχτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου