Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Παρουσίαση των υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς

   Η παρουσίαση των υποψηφίων της Δημοκρατικής Αριστεράς, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του νομού Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου, με την παρουσία του κ. Κώστα Δέλκου, υποψήφιου βουλευτή στη Ξάνθη και μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ.    Τα ονόματα των υποψηφίων, που διεκδικούν βουλευτική έδρα στη Ροδόπη, είναι τα εξής: Δάμων Δαμιανός, Ιλμπάι Δελή, Λεωνή Παναγοπούλου, Αλέξανδρος Τσίγκας και Αναστασία Χατζηνικολάου-Τσιλιγγίρη.

   Στις δηλώσεις του ο κ. Δέλκος επικεντρώθηκε στην παρουσία του πολυπολιτισμικού στοιχείου στην περιοχή μας όπου και σημείωσε ότι αυτό το κόμμα τους το θεωρούσε και το θεωρεί «πλούτο της περιοχής που όχι μόνο δεν μειώνει τις δυνατότητες αλλά αυξάνει τις προοπτικές για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής». Στη συνέχεια χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη μη ύπαρξη αυτοδυναμίας ενός κόμματος σε αυτές τις εκλογές, όπως διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον, κάτι που κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ «θα δημιουργήσει νέες προοπτικές στη χώρα υπό την προϋπόθεση όμως οι πολίτες να μην κάνουν λάθος να αναδειχθούν δυνάμεις, οι οποίες προαναγγέλλουν πρακτικές έξω από το δημοκρατικό τόξο». Παράλληλα ο  κ. Δέλκος εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία αλλά και τις φωνές που ακούγονται στη χώρα μας «που ουσιαστικά απειλούν τους πολίτες».      
   Ξεκάθαρα υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μετά τις εκλογές σε κυβερνητικές λύσεις, όσον δε αφορά στο με ποιους θα συνεργαστούν ανέφερε ότι «το ερώτημα που θέτουμε στο πολιτικό σκηνικό και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις έχει σχέση κυρίως με το πού θέλουμε να πάμε, τι θέλουμε να κάνουμε. Με αυτή την έννοια η ΔΗΜΑΡ έχει προτάξει προτάσεις και προεκλογικά που δεν στηρίζονται στην μνημονιακή ή στην αντιμνημονιακή πολιτική, αλλά λέμε ότι η χώρα μας θα σεβαστεί τις υπογραφές της, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να συμφωνήσουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα κυβερνήσουν, και την σταδιακή απαγκίστρωση από τις επαχθείς προβλέψεις του μνημονίου και ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων και επιπλέον επιτέλους να γίνει δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει χθες».
    «Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ αποτελεί για μένα μια πράξη προσωπικής ευθύνης σε σχέση με την έγερση των ενεργών πολιτών της χώρας μας στη διαδικασία της μεγάλης κρίσης που υφίσταται η κοινωνία αυτού του τόπου αλλά και με την πορεία αυτού του έθνους και του λαού μας», δήλωσε ο κ. Δαμιανός.  «Παρακολουθώντας τους κ. Χατζηοσμάν, Πεταλωτή και Στυλιανίδη όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου, έχω την αίσθηση ότι έχουν πέσει σε αυτή την περιοχή από άλλο πλανήτη, που δεν είχε σχέση με τη Ροδόπη αλλά σε κάθε περίπτωση βίωνε μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ζουν οι συμπολίτες μας» σημείωσε και συνέχισε «Ο κ. Χατζηοσμάν και ο κ. Πεταλωτής, δεν έχουν αισθανθεί ότι είναι συνυπεύθυνοι για το γεγονός ότι σήμερα στο νομό Ροδόπης η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30% σε πραγματικούς αριθμούς και για το γεγονός ότι η κοινωνία μας εξωθείται στο περιθώριο». Τους κατηγόρησε επίσης για καλλιέργεια κατά την προεκλογική περίοδο αναπτυξιολογίας, η οποία όπως είπε αποτελεί για τους πολίτες «κενό γράμμα». Όσον αφορά στον κ. Στυλιανίδη τον κατηγόρησε ότι υπόσχεται επιστροφή στο 2009 λες και η κοινωνία ξέχασε ότι παρέδωσαν «καμένη γη»», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.
  Ο κ. Δαμιανός σημείωσε καταλήγοντας  ότι «η ΔΗΜΑΡ αναγνωρίζει ότι χρειάζεται μια πανστρατιά και ένα άθροισμα δυνάμεων με προοδευτικό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό προσανατολισμό για την ανασύνθεση της κοινωνίας μας, αλλά και για να ξεφύγουμε από τα ακροδεξιά φαντάσματα, που σήμερα ολοένα και περισσότερο τείνουν να μας καταπνίξουν».
  Με μια σύντομη δήλωση ο κ. Ιλμπάι Δελή, αρκέστηκε να τονίσει ότι «ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα, φρέσκο μυαλό και δυνατά άτομα», εκφράζοντας παράλληλα τη βαθιά του πεποίθηση ότι «μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την πορεία της χώρας».
   Στους νέους απευθύνθηκε η κ. Λεωνή Παναγοπούλου μεταφέροντας ένα μήνυμα από την Αθήνα όπου ζει τα δυο τελευταία χρόνια, μετακόμισε για να βρει δουλειά φεύγοντας από τη Ροδόπη, όπως εξήγησε «είδα ότι οι νέοι έπαψαν να έχουν όραμα και απαξίωσαν κάθε πολιτική πρόταση. Μπήκα και εγώ σε αυτό. Δυστυχώς η εξαντλητική δουλειά, το να προσπαθείς να παίρνεις πτυχία, το να προσπαθείς να δείξεις στην κοινωνία τι είσαι, σε απομακρύνει από τους πολιτικούς όρους. Οι νέοι δεν έχουν όρεξη να μιλάνε για πολιτική. Θέλω να ομολογήσω ότι ενώ ήμουν έντονα δραστηριοποιημένη πολιτικά κατεβαίνοντας στην Αθήνα σταμάτησα και εγώ να μιλώ για την πολιτική». Αιτιολογώντας την απόφασή της να είναι υποψήφια δήλωσε ότι αυτό έγινε γιατί «βαρέθηκα να λέω «ναι σε όλα» ως εργαζόμενη. Αναγκάστηκα εγώ που ήμουν ένα από τα πλέον αντιδραστικά άτομα να σκύψω το κεφάλι στον εργοδότη και να μην συμμετέχω ούτε σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, διότι φοβόμουν μη με απολύσουν. Αποφάσισα να πω όχι γιατί με απέλυσαν και εκεί κατάλαβα ότι και εγώ έπρεπε να αντιδράσω με τον τρόπο μου». Καταλήγοντας κάλεσε τον κόσμο και τους νέους να αντιδράσουν για να αλλάξει το σκηνικό όχι μόνο στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.
     Τους προβληματισμούς του για τη δεινή θέση της χώρας μας εξέφρασε ο καθηγητής κ. Τσίγκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κυβερνώντες είχαν άγνοια διαχείρισης και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τα κόμματα, που έχουν τη λέξη πρόοδο, όχι προσχηματικά, αλλά που αναφέρεται σε κόμματα που δεν είναι ακραία. Χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι «η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει τέτοια ποσοστά την στιγμή μάλιστα που εμείς ζητάμε χρήματα από τη Γερμανία», όπως ανέφερε. Κατηγόρησε επίσης το ΚΚΕ και άλλα κόμματα που «έχουν μείνει κολλημένα στο θέμα του Μαρξ», σημειώνοντας ότι «οι μισοί οικονομολόγοι είναι υπέρ και οι άλλοι μισοί κατά του Μαρξ. Αυτά πληρώνουμε σήμερα. Ο Μαρξ έχει πεθάνει, αλλά η αντίληψη αυτή φιλοσοφίας και σκέψης έχει τελειώσει. Είμαστε σε άλλη εποχή. Είμαστε στην εποχή της Ευρώπης και του ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα, αλλά ανήκουμε σε άλλη εποχή».
   «Ο γιος μου είναι οκτώ χρονών και χωρίς να ισχυρισθώ ότι έχει κάποια ισχυρή φιλοσοφική διάθεση, μου είπε ότι θέλει να μείνει στην Κομοτηνή για να σπουδάσει και με ρώτησε γιατί όλοι φεύγουν έξω για να σπουδάσουν» δήλωσε η κ. Αναστασία Χατζηνικολάου-Τσιλιγγίρη, που σημείωσε ότι «δε θέλω και εγώ τα παιδιά μας να βγουν στην Ευρώπη και να γυρίσουν τον κόσμο φοβισμένα. Να βγουν αξιοπρεπέστατα και ισότιμα και αυτό μου δημιουργεί μια ευθύνη». «Κατεβαίνω με τις ατόφιες αυτές ιδιότητες: γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα», υπογράμμισε προσθέτοντας πως «στην κρίσιμη αυτή στιγμή πέρα από τα ιδεολογικά οράματα που σαφώς και έχω, όπως οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί μου, νομίζω ότι πρέπει να πάμε στην κάλπη και να την κοιτάξουμε κατάματα. Η στιγμή είναι κρίσιμη για τον τόπο, δεν πιστεύω στην τρομοκρατία για την ακυβερνησία και στην ψήφο οργής, πιστεύω στην ψήφο ηθικής που σε απελευθερώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου