Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ενός έτους οι komotinistas που έκοψαν την βασιλόπιτα τους και ετοιμάζονται για νέες δράσεις

    Ένα χρόνο από την ίδρυση τους γιόρτασαν οι komotinistas που έκοψαν παράλληλα και την βασιλόπιτα για το νέο χρόνο. Οι δράσεις τους πολλές και όλες ουσιαστικές για το 2011 ενώ είναι πολλά υποσχόμενοι για το 2012 καθώς και η τοπική κοινωνία και οι σύλλογοι είναι στο πλευρό τους και θέλουν όλοι μαζί να κάνουν την πόλη μας καλύτερη. «τέρμα η γκρίνια – φτιάξτε ότι σας χαλάει» είναι το σύνθημα. 
   Το μέλος των komotinistas Γρηγόρης Σεμπερλίδης μιλώντας για την εκδήλωση ανέφερε ότι «κλείνουμε τώρα τον Ιανουάριο ένα χρόνο από την ίδρυση της ομάδας, με την ευκαιρία αυτή γιορτάσαμε τα γενέθλια και κόβουμε και την βασιλόπιτα για την νέα χρονιά, που ευχόμαστε να έχουμε περισσότερες δράσεις, ποιο δημιουργικές και με περισσότερη αισιοδοξία. Ο κόσμος μέχρι στιγμής έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής έχουμε για το σημερινό μας τραπέζι 80 συμμετοχές».  
   Κάνοντας απολογισμό των δράσεων για το 2011 ο κ. Σεμπερλίδης ανέφερε ότι «μπορεί να μην αλλάξαμε τον κόσμο αλλά κοιτώντας μια - μια, μπορεί να δει κανείς, πόσα πολλά μπορεί να κάνει μια ομάδα ανθρώπων αδέσποτη, που αυτοοργανώθηκε, χωρίς φανφάρες, χωρίς σημαίες, χωρίς χρηματοδοτήσεις, χωρίς όλα αυτά που υπάρχουν ως δικαιολογίες για να μην δρούμε».  «εμείς κουραστήκαμε να φωνάζουμε και προτιμάμε να κάνουμε κάτι εμείς, όχι ότι δεν μας ενοχλούν και άλλα» τόνισε το μέλος των komotinistas.
   Αναφορικά με την συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ο κ. Σεμπερλιδης τόνισε ότι σε μια μόνο εκδήλωση χρειάστηκε η βοήθεια του δήμου Κομοτηνής, ο οποίος φυσικά και βοήθησε, δίνοντας το μηχάνημα για την δεντροφύτευση και δέντρα από το φυτώριο του και υπογράμμισε ότι «Κάναμε 20 δράσεις χωρίς χρηματοδοτήσεις και χωρίς να χρειαστεί η συνδρομή φορέων, αυτό θεωρούμε ότι είναι δικαιολογία. Ο καθένας αν μαζέψει τα σκουπίδια έξω από την πόρτα του, η αν περιποιηθεί το παρτέρι του, αυτό είναι και το πνεύμα των komotinistas»
    Μιλώντας για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα με την νέα χρονιά ο κ. Σεμπερλίδης επισήμανε ότι «Υπάρχει μια λίστα με πολλές δραστηριότητες για το 2012, το βασικό όμως είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να κάνουμε με όλους τους συλλόγους, που θα προτείνουμε την υιοθέτηση χώρων από τους συλλόγους, γιατί διαπιστώσαμε ότι εκεί που πηγαίνουμε και κάνουμε μια δράση και αλλάζουμε ριζικά την κατάσταση, μετά από λίγες μέρες ξαναγυρίζει στο ίδιο, οπότε πρέπει να υπάρχει μια μόνιμη υποστήριξη, μια συντήρηση του χώρου, αυτό δεν μπορεί να το κάνει μια ομάδα 50 – 100 ατόμων, όποτε προτείνουμε να μοιραστεί.  Προτείνουμε να αναλάβει ο κάθε σύλλογος κάτι είτε είναι στην γεωγραφική του θέση είτε στα ενδιαφέροντα του, π.χ. ο ποδηλατόδρομος από τον ποδηλατικό σύλλογο».  Παράλληλα ο κ. Σεμπερλίδης γνωστοποίησε ότι «αναμένεται να γίνει μια πολύ μεγάλη μαζική δεντροφύτευση η οποία θα γίνει είτε πέριξ της Κομοτηνής είτε στο βουνό της Ροδόπης, έχουν διατεθεί από το φυτώριο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ χιλιάδες δενδρύλλια για τους komotinistas, μένει να οριστεί η ημερομηνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου