Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ομιλία για τα κρίσιμα ζητήματα των μηχανικών από το ΤΕΕ Θράκης

Με στόχο την ενημέρωση των μηχανικών, το ΤΕΕ Θράκης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Τα κρίσιμα ζητήματα των Μηχανικών σήμερα - Εξελίξεις και η αντιμετώπισή τους», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρζτη.  Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από τους μηχανικούς της περιοχής, που θέλησαν να ενημερωθούν, δείχνοντας έτσι την ανησυχία τους για το μέλλον του κλάδου τους σε σοβαρά επαγγελματικά ζητήματα που έχουνε δημιουργηθεί.
    Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ.  Νίκος Παπαθανασίου,  στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Η σημερινή παμηχανική συγκέντρωση του ΤΕΕ Θράκης με βασικό ομιλητή τον πρόεδρο του ΤΕΕ θα πρέπει να την εντάξουμε στην κατεύθυνση μιας αλλαγής κλίματος όσο αφορά στο τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στους μηχανικούς, η κοινωνία έχει εισπράξει μια απάθητη απραξία από τους μηχανικούς και ενδεχομένως να θεωρεί ότι είμαστε και ωφελημένοι, αν όχι αδικημένοι, από τα μέτρα τα οποία καταιγιστικά έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα εις βάρος των μηχανικών και επειδή οι μηχανικοί δουλεύουνε με βάση την ανάπτυξη θα έλεγα και τα αναπτυξιακά μέτρα που έχουν επικρατήσει. Το ΤΕΕ έχει αναλάβει μία προσπάθεια διέγερση του χώρου των μηχανικών σε άλλες μορφές δράσεις και κινητοποιήσεων και θα περάσει για ενημέρωση από όλα τα περιφερειακά ΤΕΕ της χώρας μας».
   Αναφορικά με τα προβλήματα που οφείλονται για την θέση των μηχανικών σήμερα ο κ. Παπαθανασίου αιτιολόγησε ότι οφείλονται σε τρείς αιτίες  τις οποίες κατανόμασε αναφέροντας ότι «Ως πρώτη αιτία κατανομάζω διαχρονικά την πολιτεία και ειδικότερα τη σημερινή κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει λάβει, διαχρονικά την πολιτεία όπου έκανε μια λεηλασία των μηχανικών, μια εποχή όμως που οι μηχανικοί ευημερούσαν ήταν ολιγάριθμοι, υπήρχε ανάπτυξη και έργο και αδιαφορούσαν να προασπίσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Άλλες δύο αιτίες συντρέχουσες και επικουρικές για το κλίμα που επικράτησε το διάστημα αυτό και μπόρεσαν να επιβληθούν αυτά τα μέτρα στους μηχανικούς, θα πρέπει να αναζητηθούν πρώτα στη νοοτροπία των μηχανικών που διακατέχονται ακόμα από την αριστοκρατική συνδικαλιστική νοοτροπία που επικράτησε στους μηχανικούς μέχρι το 1970 όπου το πτυχίο τους διασφάλιζε την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την επαγγελματική τους ευημερία και ειδικά στο ΤΕΕ το οποίο βρέθηκε απροετοίμαστο για τέτοια ολομέτωπη επίθεση από την κυβέρνηση και δεν ήταν ένας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου