Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση εργασίας περιφερειάρχη ΑΜΑΘ με τον υφυπουργό υγείας Δ. Βαρτζόπουλο

Την ικανοποίησή του από την πολύ καλή προετοιμασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης  για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ μετέφερε ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Βαρτζόπουλος στη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 στην Κομοτηνή.
   Στη συνάντηση που κρίθηκε εποικοδομητική και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής ΑΜ-Θ καθώς συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων του ΕΣΠΑ  και υπήρξαν δεσμεύσεις για σημαντικές χρηματοδοτήσεις στους τομείς Υγείας και Πρόνοιας.
   Διαπιστώθηκε η πολύ καλή πορεία των έργων του τομέα Υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ και υπήρξε η δέσμευση από την πλευρά του κ. Βαρτζόπουλου για επιτάχυνση των διαδικασιών στις αδειοδοτήσεις που παρουσιάζουν καθυστερήσεις, όπως και ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν εντάξεις νέων έργων μέχρι την εκπνοή του 2011.
   Ο κ. Γιαννακίδης χαρακτήρισε ουσιαστική την παρουσία του Υφυπουργού Υγείας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και σημείωσε ότι συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση σε έργα που αφορούν σε μηχανολογικό ,ιατρικό εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές στον τομέα της  υγείας και κοινωνικής πρόνοιας σε ολόκληρη την ΑΜΘ
      «Είδα ότι έχει μια πολύ μεγάλη προεργασία, η παρουσία του εδώ δεν ήταν εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική» ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης και συνέχισε τονίζοντας ότι «διαπιστώσαμε από κοινού ότι πράγματι είμαστε σε μια πολύ καλή πορεία όσον αφορά την ένταξη των έργων, ζητήσαμε την συνδρομή του, για αδειοδοτήσεις που καρκινοβατούν και για να τρέξουμε, ο ίδιος προσωπικά θα ασχοληθεί, θέλω να του πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδία μου και έμαθα ότι είναι από την περιφέρεια μας, συγκεκριμένα από την Ξάνθη. Ειλικρινά το ενδιαφέρον του ήταν πολύ σημαντικό, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,  μέχρι τα τέλη του έτους θα υπάρξουν και εντάξεις πλέον έργων μέσα από μια συνεργασία την οποία θα έχουμε από κοινού».       
    Ερωτηθείς ο περιφερειάρχης, για τα έργα που αναμένονται υπογράμμισε ότι «είναι διάφορα κέντρα υγείας στις περιοχές, της Δράμας, της Ροδόπης και της Ξάνθης και αφορά τους εξοπλισμούς που τρέχουν για όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας μας».
   «Υπάρχει ένα πρόβλημα με το νοσοκομείο της Κομοτηνής» επισήμανε κάνοντας ειδική αναφορά στο γνωστό θέμα του νοσοκομείου Κομοτηνής όπου και υποστήριξε ότι « δεν έχει προκύψει ακόμη ο τεχνικός σύμβουλος  που θα επεξεργαστεί την μελέτη, για να μας την ξανά δώσει, υπάρχει μια καθυστέρηση χρόνου και αυτό μας έχει προβληματίσει και τους δυο. Πιστεύω σε ένα τρίμηνο να υπάρξουν κάποιες δεσμεύσεις και ανακοινώσεις από τον αρμόδιο φορέα που το έχει αναλάβει, γιατί αυτό ξεπερνάει εμάς. Είναι παρακινδυνευμένο να προσδιορίσουμε χρονοδιάγραμμα δεσμεύσεων». 
    Ο υφυπουργός υγείας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την πολύ «οργανωμένη υποδοχή» όπως τόνισε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «η περιφέρεια ήταν πανέτοιμη να συζητήσουμε όλα τα θέματα, καθώς έχει κάνει τις σχετικές μελέτες».
    «Στα πλαίσια της κυβερνήσεως  Παπαδήμου» δήλωσε ο κ. Βαρτόπουλος και υπογράμμισε ότι «εμείς προσπαθούμε ως Νέα Δημοκρατία να δώσουμε βάρος σε αυτό που θεωρούμε πολύ σημαντικό για την εξέλιξη των οικονομικών και εν γένει  κοινωνικών πραγμάτων της χώρας, την ανάπτυξη,  αυτή την έννοια έχει και η δική μου η προσπάθεια στον χώρο της υγείας, να προωθηθούν όσο το δυνατόν ποιο ταχέως τα θέματα που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και το κέντρο και οι περιφέρειες»
    «Η περιφέρεια ΑΜΑΘ έχει κάνει μια ουσιαστική δουλειά και στο κτιριολογικό και στο ζήτημα των εξοπλισμών» ανακοίνωσε ο υφυπουργός υγείας που συνέχισε αναφέροντας ότι «πέσανε και καινούργιες ιδέες, σκεφτήκαμε νέα πράγματα που θα μπορέσουμε να δουλέψουμε από κοινού». «Από δικής μου πλευράς υποσχέθηκα να κάνω ότι είναι δυνατόν σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα» δεσμεύτικε ο κ. Βαρτζόπουλος που συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι τις εκλογές, για να βελτιωθούν οι διαδικασίες, ώστε κυρίως να υπάρξει μια αποκέντρωση, αποτελεί δική μου πίστη και του περιφερειάρχη, ότι η ανάπτυξη στην περιφέρεια προωθείται μόνο με αποκέντρωση, να αποφασίζουν οι περιφέρειες για την τύχη τους, έτσι ώστε γρήγορα να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα».      
   Ερωτηθείς για το νοσοκομείο Κομοτηνής και το τι θα γίνει για να μην χαθούν τα χρήματα ο κ. Βαρτζόπουλος επισήμανε ότι «το νοσοκομείο Κομοτηνής είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία, ωστόσο διαπίστωσα ότι η περιφέρεια έχει κάνει ουσιαστικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, η διαδικασία ελπίζω ότι προσωρινός βρίσκετε σε ένα μικρό σταμάτημα, λόγω δικονομικών προβλημάτων στην ανάληψη του τεχνικού αναδόχου για την τεχνική βοήθεια και υποστήριξη, αυτό πιστεύω ότι θα λυθεί».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου