Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη Τύπου της ΝΟΔΕ Ροδόπης και του γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Αγγελάκας

  Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους τοπικών Μ.Μ.Ε. παραχώρησε προχθές το απόγευμα ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Αγγελάκας, στη διάρκεια επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή μας. Η παρουσία του κ. Αγγελάκα στη Ροδόπη είναι μιας σειράς παρουσιών, μιας τριήμερης περιοδείας με σκοπό να επικοινωνήσουμε με τα στελέχη και τα μέλη της παράταξής μας.
    O πρόεδρος ΝΟΔΕ  Ροδόπης  Ναλμπάντης, Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε κοντά μας τον γραμματέα μας, ο οποίος είναι ο οργανωτικός γραμματέας, έναν άνθρωπο τον οποίο είχα γνωρίσει σαν άνθρωπο τότε που ήταν πρόεδρος της ΝΕ Αθηνών και μετά ευρωβουλευτή της ΝΔ και τώρα με την εκλογή του κ. Σαμαρά ως γραμματέα οργανωτικού για να οργανώσουμε καλύτερα τις κομματικές μας οργανώσεις και βασικά όλη την οργανωτική δομή». «Χθες ο κ. Αγγελάκας βρέθηκε στη Ξάνθη, σήμερα είναι στην Κομοτηνή», ανακοίνωσε ο κ. Ναλμπάντης που συνέχισε λέγοντας ότι «κάναμε αρκετές επαφές με στελέχη μας, με στελέχη από τη μειονότητα και θα συνεχιστούν αυτές οι επαφές». «Καλή επιτυχία στο έργο τους» ευχήθηκε ο κ. Ναλμπάντης στην νέα διοίκηση της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και επισήμανε ότι «θα έχουν την συμπαράσταση όλων μας, όπου χρειαστεί». Μιλώντας για το θέμα των ιδιοκτητών ταξί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης υπογράμμισε ότι «και εμείς ως ΝΟΔΕ Ροδόπης θέλουμε να τους συμπαρασταθούμε και όπως και τους συμπαραστεκόμαστε συνέχεια στον δύσκολο αγώνα που κάνουνε, γιατί η παράλογη πρόθεση αυτής της κυβέρνησης και του υπουργού Μεταφορών για να απορυθμίσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας των ταξί και την ισοπέδωση του κλάδου, θεωρώ ότι είναι μεγάλη ντροπή στη σημερινή εποχή που όλοι μας δοκιμαζόμαστε, να βλέπουμε αυτόν τον κλάδο να μαραζώνει, ένας κλάδος που τόσα χρόνια πρόσφερε στον τόπο, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να προσπαθεί να αφανίσει αυτόν τον κλάδο τον ταξί.
  Ο γραμματέας οργανωτικού ΝΔ κ. Μανώλης Αγγελάκας, μιλώντας για τις εθνικές εξελίξεις δήλωσε ότι «η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες, οι πολίτες βιώνουν με τραγικό την καταστροφική πολιτική που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του μνημονίου στη χώρα μας, μια πολιτική που έφερε τους πολίτες σε απόγνωση, την αγορά σε ύφεση, τους νέους στην ανεργία και ίσως στην μετανάστευση και έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε ένα αβέβαιο μέλλον». «Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται εδώ και ενάμιση χρόνο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Αγγελάκας που συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι  «ο κ. Παπανδρεόυ υπέγραψε μια δανειακή σύμβαση με τους εταίρους δανειστές μας από την ΕΕ, με επαχθέστατους όρους που δείχνουν όλα ότι δεν μπορεί να τους σηκώσει το οικονομικό μας σύστημα, η αγορά έχει «γονατίσει», εμείς πέρυσι παρουσιάσαμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες την πρότασή μας, την είπαμε «Ζάππειο 1», προβλέψαμε ότι δεν θα απέδιδε ο οικονομική πολιτική και τα μέτρα που λαμβάνονταν, δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, σήμερα όλοι βλέπουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει αστοχήσει σε όλους τους στόχους που είχε βάλει, στον περιορισμό του ελλείμματος, στον έλεγχο της ανεργίας απέτυχε, στην αύξηση των εσόδων απέτυχε, δεν υπήρξε ανάπτυξη, δεν υπάρχει στόχος που να μπήκε από την κυβέρνηση που να μην είναι έξω από την πρόβλεψη». «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φέρει η κυβέρνηση ένα δεύτερο πρόγραμμα ακριβώς οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο ήρθε διότι δεν πέτυχε το «μνημόνιο 1»».
   Αναφορικά με την πρόταση της Ν.Δ. ο κ. Αγγελάκας επισήμανε ότι «εμείς παρουσιάσαμε εδώ και ένα μήνα την εναλλακτική πρόταση μας, εδράζεται σε δύο άξονες, στην επανεκκίνηση της οικονομίας με συγκεκριμένα στοχευμένα μέτρα όπως είναι το χαμήλωμα των φορολογικών συντελεστών, όπως ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων, όπως η μη εφαρμογή του «πόθεν έσχες» εάν αυτά τα χρήματα μπουν στα επόμενα 3 χρόνια στην «οικοδομή» που την θεωρούμε «ατμομηχανή» της οικονομίας, παρουσιάσαμε προτάσεις για την κινητοποίηση του ΕΣΠΑ, για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και άλλη μία σειρά από μέτρα, ούτως ώστε οι Έλληνες ξέρουν ότι η ΝΔ και ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς έχουν παρουσιάσει μία διακριτή πρόταση, τη θεωρούμε κοστολογημένη, βιώσιμη και εφαρμόσιμη. Δεν έγινε αποδεκτή, χάθηκε η ευκαιρία από το πρωθυπουργό της χώρας να πάρει αυτή την πρόταση και να ζητήσει από τους δανειστές εταίρους μας να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, δυστυχώς το μνημόνιο ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και αυτή τη στιγμή έχει μπει σε εφαρμογή η πιο άγρια νεοφιλελεύθερη ληστρική φοροεπιδρομή, η οποία αφαιρεί και τον δωδέκατο μισθό από τους δημοσίους υπαλλήλους, αφαιρεί με άμεσους ή έμμεσους φόρους χρήματα από τον ιδιωτικό τομέα, από τους συνταξιούχους και μάλιστα για την εφαρμογή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής εφαρμόζονται σήμερα και προτείνονται πράγματα απίστευτα, όπως το «άνοιγμα» των οδηγών ταξί, η συρρίκνωση των νοσοκομείων, η συρρίκνωση των σχολείων, η με κάθε τρόπο υποβάθμιση των υπηρεσιών από το δημόσιο που είναι και η επιταγή του συντάγματος προς τους πολίτες».
    «Η ΝΔ πιστεύει ότι η λύση είναι η επαναπραγμαδιάτευση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας που υπογράμμισε ότι «πρέπει να πάμε στους εταίρους μας και να τους πούμε ότι δεν «βγαίνει», η Ελλάδα θα χρωστάει περισσότερα από 650 δις το 2015, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα πιστεύει ότι α βγάλουμε πέρα αυτό το χρέος. Εμείς λοιπόν προτείναμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, προτείναμε την επαναπραγμαδιάτευση του μνημονίου. Πιστεύουμε ότι το κλειδί είναι να πάρει ξανά μπρος με ένα σοκ η οικονομία, να πέσει χρήμα στις επιχειρήσεις, να υπάρξει ρευστότητα, να αποκατασταθούν σύντομα οι χαμηλοσυνταξιούχοι στη σύνταξη των 700 ευρώ, να μπορέσουμε με έλεγχο της κρατικής σπατάλης, με περιορισμό του δημόσιου τομέα όπου χρειάζεται, αλλά όχι με αυτά τα ασφυκτικά μέτρα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε». «Θα παλέψουμε για αυτήν την άποψη και θα πείσουμε τους πολίτες στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αγγελακάς που συνέχισε λέγοντας ότι  «κάνουμε μεγάλους αγώνες με τους ευρωπαίους εταίρους μας, ακόμη και με τους ομοϊδεάτες μας, η στάση τους η επιφυλακτική είναι για εμάς εξηγήσιμη, διότι 8 από τις 11 κυβερνήσεις των χωρών που μας δανείζουν είναι κεντροδεξιές, λογοδοτούν στα κοινοβούλια και στους πολίτες τους και δυστυχώς η πατρίδα μας με αυτήν την κυβέρνηση δεν έχει πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτά τα μέτρα και γι΄ αυτό βλέπεται ότι μας στέλνουν έναν στρατό 110 επόπτες οι οποίοι θα επιβάλλουν τις πολιτικές και θα αφήσουν τους υπουργούς το προνόμιο, να παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου