Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Το θέμα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου σε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα διάθεσης της φετινής παραγωγής πατάτας Κάτω Νευροκοπίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011.
Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρεία του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Σκανδαλίδη, συμμετείχαν οι δύο Υφυπουργοί ΥΠΑΑΤ, κ.κ. Δριβελέγκας και Ροντούλης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργος Ούστογλου, οι τρεις Βουλευτές της Δράμας, κ.κ. Αηδόνης, Κεφαλίδου και Τζίμας, και ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Μελέτης Μαυρίδης.
Αφού εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι του ζητήματος και επισημάνθηκε πως η αδιάθετη ποσότητα από τη φετινή παραγωγή ξεπερνά τους 70.000 τόνους, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
  • Αναφορικά με τις εισαγωγές πατάτας από τρίτες χώρες αποφασίστηκε η ένταση των φυτοϋγειονομικών ελέγχων που εκτελούν τα αρμόδια περιφερειακά κέντρα του ΥΠΑΑΤ και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των περιφερειών.
  • Αναφορικά με το ενδοκοινοτικό εμπόριο, αποφασίστηκε αυστηρός έλεγχος προκειμένου να γίνεται η αναγγελία όλων των διακινούμενων φορτίων πατάτας στις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων, γεγονός που θα επιτρέψει τον άμεσο εντοπισμό τυχόν ελληνοποιήσεων.
  • Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ πρόκειται να θέσει το πρόβλημα στην επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση και εποπτεία επί των παραπάνω ελέγχων σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου