Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων ζητά ο «Θράκας Ιππέας»

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης και το κυκλοφοριακό είναι γνωστά προβλήματα για όλους όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής.
Η επίλυσή τους απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους ιθύνοντες της πόλης, αλλά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, μια που το πυκνοδομημένο κέντρο  αλλά και η παγιωμένη τακτική των κατοίκων της για μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα ακόμη και για μικρές διαδρομές, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για βελτίωση.
Η ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος απαιτεί ριζικές αλλαγές (πολεοδομικές, κυκλοφοριακές, φορολογικές), ωστόσο μία ανακούφιση στο πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει  η συχνότερη χρήση του ποδηλάτου από τους κατοίκους της πόλης.
Για τον λόγο αυτό, με αίτηση που κατέθεσε ο ποδηλατικός σύλλογος Κομοτηνής, «Θράκας Ιππέας» στο Δήμο Κομοτηνής , ζητά την εγκατάσταση χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, επισημαίνοντας ότι οι υπάρχουσες θέσεις είναι ελάχιστες, και αποτελούν προϊόν ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Άλλωστε η προώθηση του πιο οικολογικού, πιο οικονομικού και πιο υγιεινού μέσου μεταφοράς, του ποδηλάτου,  δεν απαιτεί μεγάλες και ακριβείς παρεμβάσεις. Απαιτεί όμως την στήριξη της πολιτείας για το καλό όχι μόνο των διαρκώς αυξανόμενων ποδηλατών της Κομοτηνής, αλλά όλων των κατοίκων της.
Αναλυτικά η αίτηση του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής «Θράκα Ιππέα» προς τον δήμαρχο της Κομοτηνής έχει ως εξής:
«Αναγνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τις όποιες ποδηλατικές δραστηριότητες αλλά και την θέλησή σας για ένα ποδηλατικό αστικό τοπίο, καθώς έχει εκπονηθεί μελέτη δημιουργίας ποδηλατοδρόμων για το κέντρο της πόλης και υπάρχει μια προσπάθεια υλοποίησής του, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων.
Η εμφάνιση των εν λόγω θέσεων θα έδειχνε έμπρακτα την εκδήλωση της παραπάνω προσπάθειά σας, καθώς θα προϊδέαζε τους πολίτες αλλά και το πιο σημαντικό θα βοηθούσε σε σημαντικό βαθμό τους ήδη ποδηλάτες. Θα θέλαμε να ξεκινήσετε εγκαθιστώντας θέσεις σταθμεύσεως για τα ποδήλατα μπροστά στο Δημαρχείο, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και την ποδηλατική σας ευσυνειδησία και νοοτροπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου