Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση από εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κομοτηνής

Παρόλο που η ανεργία αυξάνεται και τα εργοστάσια έχουν μειωθεί σε μονοψήφιο αριθμό και οι εργαζόμενοι μειώνονται σημαντικά στα εργοστάσια, δυστυχώς όμως τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται.
    Από το 2004 φωνάζουμε για την ενεργοποίηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, το οποίο έχει ιδρυθεί στην Κομοτηνή, έχει εξοπλισθεί σε υποδομές χωρίς να υπάρχει στελεχιακό δυναμικό, ένα εργαλείο για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων.
    Με αποκορύφωμα το τελευταίο εργατικό ατύχημα που συνέβη στην πρώην ALFA BETA ROTO, όπου ο συνάδελφος
Ελευθεριάδης Πασχάλης τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του χέρι, κόβοντας την κεντρική του αρτηρία.
    Εάν λοιπόν είχε ενεργοποιηθεί το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας και βοηθούσε τις Επιχειρήσεις στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, ίσως είχαμε περιορίσει τα εργατικά ατυχήματα στον Νομό μας.
    Καλούμε την Επιχείρηση να βοηθήσει τον άτυχο συνάδελφο και να συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας για την πρόληψη των πολλών Εργατικών Ατυχημάτων που έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου