Ένα μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ ότι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο εξαρτάται από την συνέχιση των μετριοπαθών πολιτικών «ανοίγματος» στη μειονότητα, ενδεχομένως και με προαπαιτούμενο την παραμονή Παπανδρέου, έστειλε στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα μειονοτικά Μέσα Ενημέρωσης ο Βουλευτής Μάντατζη Τσετίν.
Η συνέντευξη που δόθηκε στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ, το απόγευμα της Δευτέρας είχε ως γενικότερο πλαίσιο τον απολογισμό δράσης για το 2011 καθώς και τα σχέδιά του για την επόμενη κρίσιμη χρονιά. Ειδικότερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την δυσαρέσκειά του για την απουσία του από τη διυπουργική επιτροπή παρότι συμφωνεί με το νόμο και τις γενικότερες μεταρρυθμίσεις όπως στην ΕΠΑΘ ενώ άφησε υπαινιγμούς για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ή σε ανεξάρτητη λίστα.
Ερωτηματικά για την ανάδειξη των μουφτήδων
Πιο αναλυτικά, για το θέμα της ανάδειξης μουφτήδων σημείωσε: « Εδώ και 8 μήνες είμαστε σε διαβούλευση για το θέμα της ανάδειξης μουφτήδων, πρόβλημα που πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο της συνθήκη της Λωζάνης και των προγενέστερων συμφωνιών Ελλάδας-Τουρκίας. Έχουμε συμφωνήσει σε κάποια πράγματα και, πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο Θόδωρος Πάγκαλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και – δεν ξέρω γιατί- και ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης προχώρησε σε αποφάσεις»
Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν οι δύο μειονοτικές βουλευτές και επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα για τις αποφάσεις που ελήφθησαν και θα αποτελέσουν νομοθετικό κείμενο: «Αν οι αποφάσεις δεν κινούνται στο πλαίσιο που έχουμε συμφωνήσει, δεν θα λειτουργήσει ο νόμος. Έχω τις επιφυλάξεις μου γιατί αν ένας νόμος δεν είναι αποδεκτός από τη μειονότητα, δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι θα κινηθεί στο πλαίσιο του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα υπηρετήσει την καθημερινότητα της μειονότητας»
«Θα είμαι υποψήφιος αν…»
Επέμεινε στην προηγούμενη δήλωσή του ότι η κάθοδός του στις επόμενες εκλογές συναρτάται άμεσα από την ψήφιση του νέου νόμου για την ανάδειξη των Μουφτήδων αλλά και του νόμου για τη διαχείριση της βακουφικής περιουσίας. «Αν τυχόν δεν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, εγώ προσωπικά θα σκέφτομαι πάρα πολύ πριν ψηφίσω οποιοδήποτε νομοσχέδιο θα βλάπτει τον κόσμο και τη μειονότητα, που δεν ευθύνονται για την οικονομική κρίση, για τις οποίες φταίνε οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ»
Να αποφασίσουν αν θέλουν τη μειονότητα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα
«Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα», σημείωσε. «Υπάρχει έντονη οικονομική κρίση αλλά υπάρχει και κρίση πολιτικής. Η μειονότητα από εδώ και πέρα θα μπει σε μια προσπάθεια να εκφραστεί με διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς. Η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει τη μειονότητα ενταγμένη μέσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα. Διαφορετικά οι διάφοροι πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί αποκλεισμοί θα οδηγήσουν τη μειονότητα σε άλλο δρόμο» ανέφερε με νόημα στις δηλώσεις του ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ικανοποίησή για το κλείσιμο της ΕΠΑΘ
Στη συνάντησή του με τους μειονοτικούς δημοσιογράφους, εκτίμησε ως θετική την κατάργηση της ΕΠΑΘ, όπως ήταν πάγιο αίτημα της μειονότητας και του ίδιου, πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλη και επίπονη συζήτηση καθώς επίσης και συνεννόηση με τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι να δημιουργηθεί ο Τομέας Μειονοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. «Συνεχίζω να στηρίζω αυτή τη διαδικασία, όσο τα πράγματα κυλούν όπως τα προγραμματίσαμε» ανέφερε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου