Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

    «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» αναφέρει μια λαϊκή παροιμία η οποία λογικά ακούστηκε αρκετές φορές χθες, καθώς χθες  31 Οκτωβρίου, ήταν η Παγκόσμια ημέρα Αποταμίευσης. Η συγκεκριμένη ημέρα εορτάζεται εδώ και 81 χρόνια, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό» είναι το πνεύμα που διέπει την ημέρα.
   Με εκδηλώσεις και ενέργειες που διήρκησαν ολόκληρο το μήνα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γίορτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου 2011), αναλαμβάνοντας φέτος να κάνει η ίδια η τράπεζα αποταμίευση για το κοινό της.
  O Οκτώβριος, μήνας αποταμίευσης, για την τράπεζα που καθιέρωσε το θεσμό και τον ενσωμάτωσε στον πυρήνα λειτουργίας της από το 1936, αποκτά νέο νόημα.
   Έτσι, κάθε κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε όλη την Ελλάδα, γιορτασε και σας υποδέχτηκε, με το σύνθημα «Ο μήνας έχει...50».
  Για το μήνα Οκτώβριο, όσοι άνοιξαν λογαριασμό Ταμιευτηρίου, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 50 ευρώ, μπήκαν στη διαδικασία κλήρωσης. Στις αρχές Νοεμβρίου θα αναδειχθούν 300 τυχεροί, στους οποίους η Τράπεζα θα καταθέτει κάθε μήνα 50 ευρώ για ένα χρόνο.
   Γιατί φέτος το ΤΤ βοηθά τους πελάτες του να αποταμιεύσουν.
   Ο εορτασμός κορυφώθηκε στις 31 Οκτωβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης). Για άλλη μια χρονιά οι Διευθυντές των Καταστημάτων επισκέφτηκαν τα σχολεία και μοίρασαν κουμπαράδες στους μαθητές, μεταδίδοντας την αξία της αποταμίευσης μέσα από ένα παραμύθι.
   Αναγνωρίζοντας ότι η αποταμίευση είναι συνείδηση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, φρόντισε να μεταδώσει το αληθινό μήνυμα της ημέρας αυτής, ώστε το αγαθό της αποταμίευσης να μην αποτελεί πολυτέλεια για κανέναν.
   Το 6ο δημοτικό σχολείο επέλεξε για τον εορτασμό της ημέρας το υποκατάστημα του ταχυδρομικού ταμιευτήριου Κομοτηνής . μιλώντας για τον εορτασμό ο διευθυντής του καταστήματος κ. Απόστολος  Στοϊκίδης τόνισε ότι «μοιράσαμε κουμπαράδες, στα παιδιά της τετάρτης ,πέμπτης και έκτης και παραμυθάκια σε όλα τα παιδιά του σχολείου. Παράλληλα υπήρχε ένας κλόουν που διασκέδασε τα παιδιά για περίπου μια ώρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου