Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ετήσιος χορός σαράκατάνων με παραδοσιακό σαρακατάνικο γλέντι

   Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου  ο Μορφωτικό Σύλλογος των εν Θράκη διαβούντων Σαρακατσαναίων. Παρουσία πλήθος κόσμου και των τοπικών φορέων. Η βραδιά περιλάμβανε γνήσια Σαρακατσάνικη διασκέδαση, με την τοπική ορχήστρα του Γιάννη Μωραΐτη και του Στέργιου Τσιλιγγίρη, και με καλεσμένους από τα Φάρσαλα τον Γιάννη Γκόβαρη και από τη Θεσσαλονίκη την Τασούλα Μαλιαχώβα.
   «Απόψε το ρίχνουμε έξω, ξεχνάμε την κρίση και τα προβλήματα και διασκεδάζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος των Σαρακατσαναίων Γιώργος Νάκος, ευχαριστώντας τον κόσμο «που παρά την οικονομική δυσπραγία μας τιμά με την παρουσία του». Ο κ. Νάκος, αναφερόμενος στη συνέχιση της Σαρακατσάνικης παράδοσης, τόνισε ότι «Οι Σαρακατσάνοι της Θράκης κρατούν Θερμοπύλες και συνεχίζουν την Σαρακατσάνικη κληρονομιά. Οι νέοι παραλαμβάνουν την σκυτάλη και την προχωράνε δυναμικά και με θέρμη. Προχωράμε μέσα στην κρίση με την παράδοσή μας και με μπροστάρηδες τους νέους μας και αυτό μας δίνει χαρά και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας».
    Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, το γεγονός ότι μέλη των χορευτικών φορούσαν φορεσιές γνήσιες, οικογενειακά κειμήλια, ηλικίας μέχρι και 90 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου