Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.email:www.taneatisthrakis.blogspot.com-email:taneatisthrakis@gmail.com. ΤΗΛ-FAX:25313-03353 KIN:6981464680

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τελετή ονομασίας νέων αστυφυλακών με την παρουσία του υπουργού προστασίας του πολίτη Χρήστου Παπουτσή

    Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή  και του προϊσταμένου του επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων στους νέους Αστυφύλακες στην Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής.
        Μετά την απονομή ο κ. Παπουτσής προέβη σε δηλώσεις κατά τις οποίες σημείωσε ότι «σήμερα ήταν ημέρα χαράς και δικαίωσης αυτών των νέων παιδιών που είναι οι νέοι αστυφύλακες αλλά και των οικογενειών τους, που με κόπους και θυσίες στήριξαν και σπούδασαν αυτά τα νέα παιδιά, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποφοιτήσουν και να ορκιστούν σήμερα στην πατρίδα, για να υπερασπιστούν τους νόμους, το σύνταγμα και πάνω από όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Ο αγώνας μας είναι αγώνας συλλογικός, είναι αγώνας της ελληνικής κοινωνίας, για την νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Για την νομιμότητα στην λειτουργία του κράτος έτσι ώστε να μπορέσουμε με προσπάθεια στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των ονείρων μας, σε υγιείς βάσεις όπου δεν θα υπάρχει ανομία και θα κυριαρχεί η ασφάλεια και η κοινωνική δικαιοσύνη».
    Ερωτηθείς γιατί δεν στελεχώνονται η υπάρχουσες υπολειτουργούσες υπηρεσίες της περιοχής και διοχετεύονται οι περισσότεροι αστυφύλακες στο κέντρο ο κ. Παπουτσής υπογράμμισε ότι «παντού υπάρχουν προβλήματα, όπως βλέπετε  η χώρα μας αντιμετωπίζει μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στενότητας δημοσιονομικής και ταυτόχρονα επιχειρούμε με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε την συνοχή της κοινωνίας και να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα. Η εγκληματικότητα αυξάνεται όμως στο κέντρο και πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση άμεση και ριζική. Παρόλ’αυτά η δυνατότητες που έχει η αστυνομία για την στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών και τώρα και με τους ειδικούς φρουρούς οι οποίοι πρόκειται να έρθουν τους επόμενους μήνες».      
  Αναφορικά με τον φράχτη που πρόκειται να γίνει στον Έβρο για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι «την Τρίτη στις 4 Οκτωβρίου τελειώνει η προθεσμία υποβολής των προσφορών για την κατασκευή του, από εκεί και πέρα οι προσφορές που θα υπάρξουν, θα αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του». 
    Στο Διδυμότειχο η τελετή πραγματοποιήθηκε με την  παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Ταξιάρχου Εμμανουήλ Λουπεΐδη. Στην Ξάνθη παραβρέθηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου